Főzött krémet szeretnék készíteni, de még soha nem csináltam, leírnátok nekem, hogy pontosan, hogyan kell?
2 cs pudingport 8 dl vízzel megfőzöl, teljesen hidegre kihűtöd, közben kevered néha, hogy ne bőrösödjön meg a teteje
25dkg rámát kb 8-10 ek porcukorral robotgéppel hófehér habosra keversz - ne sajnáld rá az időt
a margarinos krémbe habverővel belekevered a pudingos krémet, ízesíted, majd hűtőbe teszed még egy-két órára, hogy jó szilárd legyen és lehessen torták vagy süti töltésére, burkolására használni
ez az alap, ezt bármilyen ízű pudingporból, bármilyen ízesítőkkel készíthetsz, pl:
csokis krém - csokis pudingporból, 2 ek cukrozatlan kakaópor hozzáadásával
gesztenyés krém - vaníliás pudingporból főzöd, 1 cs vaníliás cukor, 2-3 ek rumaroma, fél vagy 1 csomag felengedett gesztenyepüré hozzáadásával(isteni finom lesz)
puncsos krém - puncspudingból főzöd, 1 cs vaníliás cukrot, 3-4 ek rumaromát teszel bele
citromos krém - citromos vagy vaníliás pudingporból főzöd, a végén 1 citrom levét és héját hozzáadod, ha nagyon citromosra akarod, akkor 2 citromét
diós krém - vaníliás pudingporból főzöd, 1 bögrényi darált diót és kevés dió aromát adsz hozzá
kávés krém - csokis pudingporból főzöd és kevés vízben feloldott instant kávét adsz hozzá (sima főzött nem jó, mert felhígítja a krémet)
marcipán ízű krém - vaníliás pudingporból főzöd, keserűmandula aromát teszel bele, legalább egy fél üvegcsével és 1 bögre darált mandulát
Én is pudingporból csinálom, de tejjel főzöm. 2 csomag pudingport 6 dl tejjel sűrűre főzök, kihűtöm. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverek, és a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadom, jól elkeverem.
Ha véletlenül nincs otthon pudingom, akkor 5 dl tejet és
5 púpos evőkanál lisztet csomómentesre keverek és sűrűre főzök, kihűtöm. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverek, hozzáadom a kihűlt krémhez. Ízesíteni lehet rummal, vaníliával, citrommal, naranccsal, kókuszreszelékkel, kakaóval, dióval, instant kávéval, kapucsínó porral (1 evőkanál port tegyünk a liszthez és a tejhez és úgy főzzük meg), különböző aromákkal stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!