Hogyan kell elkészíteni a konzerves lencsét főzeléknek? Még sose csináltam ilyet.
Valamilyen fokhagymás íz rémlik a lencséről.Tehát fokhagymás rántással kérném a segítségeteket.A levét leöntsem hogy ne legyen puffasztó,vagy ezek a konzervesek nem puffasztóak annyira mintha a nyers lencsét főzném meg?
Előre is köszi!!





Először is nézd meg, hogy nem készételt vettél-e, mert , akkor csak melegíteni kell.
én még sima konzerv lencsét nem láttam, de gondolom telsesen puha már, mint a konzerbabok.
szóval én a levével együtt feltenném egyhe forrásig, majd egy vékony, fokhagymás, paprikás rántással berántanám.
de esetleg, tejfölös habarással is készítheted.
egy kis mustártól finom pikáns íze lesz.





A fokhagymás rántás: kevés zsíron két -három kanál lisztet halványra pirítasz, majd beleteszed a reszelt fokhagymát. ezzem már csak egy -két kavarás, és lehúzni a tűzről. egy pici pirospaprika bele, és hidegvízzel, apránként csomómentesre keverni.
a lassan forrdogáló főzelékbe keverni, egy pár percig együtt főzni.















1. A lencsének nem a leve puffaszt, hanem a héja.
2. Én nem pazarolnám a konzerv lencsét, mert nem lesz jó füzeléknek. Jó főzeléket csak nyers lencséből lehet főzni.
Átmosod, beáztatod 1 éjszakára. Felteszed főni annyi vízzel, hogy ellepje, só, esetleg vegeta, babérlevés, 1 egész vöröshagyma egyben. (Ha megfőtt, hagymát kidobod, bár ha szereted, meg lehet enni.) Ha megfőtt a lencse, berántod fokhagymás, pirospaprikás rántással. Lehet ecettel savanyítani, én úgy nem szeretem.
A konzervet meg csináld meg tojásos egytálételnek.
Kevés olajon 2-3 percig párolj felszeletelt paradicsomot, öntsd rá a lencsét lé nélkül, ha átmelegedett, tegyél rá 4-6 tojást (felverve, sózva, mint a ránotta). Szórj bele trappistasajt kockákat és süsd össze.
Nagyon finom, kenyér se kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!