Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a konzerves lencsét főzeléknek? Még sose csináltam ilyet.

Figyelt kérdés

Valamilyen fokhagymás íz rémlik a lencséről.Tehát fokhagymás rántással kérném a segítségeteket.A levét leöntsem hogy ne legyen puffasztó,vagy ezek a konzervesek nem puffasztóak annyira mintha a nyers lencsét főzném meg?

Előre is köszi!!


2011. okt. 14. 10:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is nézd meg, hogy nem készételt vettél-e, mert , akkor csak melegíteni kell.

én még sima konzerv lencsét nem láttam, de gondolom telsesen puha már, mint a konzerbabok.

szóval én a levével együtt feltenném egyhe forrásig, majd egy vékony, fokhagymás, paprikás rántással berántanám.

de esetleg, tejfölös habarással is készítheted.

egy kis mustártól finom pikáns íze lesz.

2011. okt. 14. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A fokhagymás rántás: kevés zsíron két -három kanál lisztet halványra pirítasz, majd beleteszed a reszelt fokhagymát. ezzem már csak egy -két kavarás, és lehúzni a tűzről. egy pici pirospaprika bele, és hidegvízzel, apránként csomómentesre keverni.

a lassan forrdogáló főzelékbe keverni, egy pár percig együtt főzni.

2011. okt. 14. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
így van - kis hagymás-fokhagymás-mustáros-tejfölös rántást csinálsz és ráborítod a konzervet levével együtt, majd annyi vizet öntesz még rá, hogy jó legyen a sűrűsége, sózod, rottyan egyet és kész
2011. okt. 14. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Miért öntenéd ki azt a levet amiben főtt a lencse?
2011. okt. 14. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

1. A lencsének nem a leve puffaszt, hanem a héja.

2. Én nem pazarolnám a konzerv lencsét, mert nem lesz jó füzeléknek. Jó főzeléket csak nyers lencséből lehet főzni.

Átmosod, beáztatod 1 éjszakára. Felteszed főni annyi vízzel, hogy ellepje, só, esetleg vegeta, babérlevés, 1 egész vöröshagyma egyben. (Ha megfőtt, hagymát kidobod, bár ha szereted, meg lehet enni.) Ha megfőtt a lencse, berántod fokhagymás, pirospaprikás rántással. Lehet ecettel savanyítani, én úgy nem szeretem.


A konzervet meg csináld meg tojásos egytálételnek.

Kevés olajon 2-3 percig párolj felszeletelt paradicsomot, öntsd rá a lencsét lé nélkül, ha átmelegedett, tegyél rá 4-6 tojást (felverve, sózva, mint a ránotta). Szórj bele trappistasajt kockákat és süsd össze.

Nagyon finom, kenyér se kell hozzá.

2011. okt. 14. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!