Valaki írja le legyen szíves, hogyan csináljak cukorborsó főzeléket végre csomómentesen?
Már kipróbáltam többféleképpen,de a végeredmény mindig csomós lett...
Kezdem feladni!
A borsó csak párolom födő alatt kevés vízzel, majd lisztet szórok rá, gyorsan összekavarom és felengedem, miközben még mindig csak gyorsan-gyorsan kavarod.
Amennyiben nem párolod, hanem főzöd a borsót, tehát több vizet öntesz rá, akkor ha már a borsó puha, akkor rántást készítel, azt hideg vízzel engeded fel, és kis lángon tartva a borsót, a felengedett rántást állandó keverés közben öntöd hozzá.
Zsírban 1-2 kanál lisztet megpirítasz. Hideg vízzel felöntöd,és addig kevered,amíg csomómentes lesz. Ha a borsó vize már forr,lassan beleöntöd a csomómentes rántást,és állandóan kevered,hogy ne csomósodjon össze,és forralod,amíg megsűrűsödik.
Ha véletlen még is híg marad,akkor egy kis habarással sűrítheted még. De akkor is állandóan kevergetni kell a főzeléket.
Pedig sokféleképpen lehet csomómentesre csinálni. Leírom azt, ahogy ízre is jó, és szinte 100%-osan garantált, hogy csomómentes lesz.
A borsót vajon megpárolod. Minél öregebb, annál több víz szakaszos hozzáadásával fedő alatt puhára párolod. Ha kész, felöntöd tejjel, hogy ellepje. Ízesítése só, (esetleg kis delikát) cukor, petrezselyem zöld.
És étkezési keményítővel besűríted. Elkevered egy kis vízzel, kevergetés mellett belecsurgatod a főzelékbe.
Ha még nem használtál keményítőt, először ne tegyél bele túl sokat.
Kedves Kérdező!
Mint látod, sokféle módja van, az biztos, hogy itt mindenki megvan arról győződve, hogy az ő módszere a biztos!
Pedig ami biztos: akármelyik módon is csinálod, egyetlen titka van: gyakorolni és előbb utóbb sikerül. Mi sem úgy születtünk, hogy elsőre összejött volna! Neked is sikerülni fog, ne ess kétségbe! :))))
Előző, ez igaz, de vannak módszerek, amivel nagyobb az esély csomósodásra, és van, hogy kisebb.
Pl ez a rántásos módszer a leggagyibb legtöbb rutint igénylő módszer, tökölős is, értelmetlen is, meg nem is valami jó.
Nagymamám mottója volt: FORRÓ RÁNTÁS HIDEG VIZZEL-
HIDEG RÁNTÁS FORRÓ VIZZEL!!Ez a titka minden rántásnak. Persze a viz helyett lehet bármilyen más folyadék.
Igen, csak itt borsófőzelékről van szó, és ahhoz a legnagyobb hülyeség rántást csinálni.
Tudom, hogy hetvenezer éve így találta ki valaki, de ettől még közel sem biztos, hogy nincs ennél százszor jobb módszer is.
1-es, 6-os vagyok!
Persze, első nekifutásban én is leírtam a módit, amikor nem rántást készítek, a következőkben leírtam, amikor rántást készítek.
Ettől kezdve mindenki a rántásos módszerről írt.
Az, hogy csak megszórni liszttel és gyorsan felengedni, senkinek nem keltette fel a figyelmét. Pedig a világ legegyszerűbb dolga.
Ezért szóltam hozzá ismét 6-osként!
Ettől kezdve mindenki úgy csinálja, ahogy neki jobb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!