Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő szakács vagyok. Cukorbor...

Kezdő szakács vagyok. Cukorborsó levest szeretnék csinálni. Írnátok egyszerű receptet? Csak konzerv borsóm van.

Figyelt kérdés
2010. szept. 19. 19:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Zsiradékon csinálj rántást. 2-3 kanál zsiradékra 2-3 kanál lisztet pirits szép világos barnára.Ha kész tegyél rá a

l mokkás kanál piros paprikát. Engedd fel kb 2 dcl hideg vizzel. Keverd simára, utána öntsd fel a konzervvel. főzd össze egy leves kockával.Mikor jól kiforrt, kóstold meg, esetleg tehetsz bele cukrot,sót.Aztán egy csokor apróra vágott petrezselyem. Esetleg főzhetsz bele sárga-fehér répát is, de azt előre, mert a borsó már puha. Igen finom csurgatott tésztával. l tojásba annyi liszet keverj, hogy folyós legyen. Vizes vágó deszkáról bele késlapozod forrásban lévő levesbe. puszi.

2010. szept. 19. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. szept. 19. 20:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Konzervből borzalmas lesz. Legközelebb mirelitet vegyél.


1 nagy fej hagymát apróra vágsz, pár kanál olajon üvegesre pirítod (nem túl nagy lángon), ráöntök a fagyasztott borsót, kb. 5 percig kevergeted. Leveszed a tűzről, megszórod 1 kiskanál piros paprikával, összekevered, felöntöd annyi vízzel, amennyi levest szeretnél (én forró vízzel szoktam, úgy gyorsabb), felforralod. TEszel bele kb. 2 nagy répát, 1 zöldséget, 1 paprikát, 1 paradicsomot (felszeletelve mindent). Ha van otthon, lehet zellert, karalábét is. Egy evőkanál vegeta, ha az feloldódott, ízlés szerint só (a vegeta is sós, úgyhogy óvatosan), 3-4 szem bors. Mikor a répa még félig kemény (kb. 20 perc múlva) teszel bele negyedbe vágott krumplit (ne legyen apróbb, mert szétfő) és esetleg karfiolt (ezt nem muszáj). Ha van, mehet bele egy kis petrezselyem. Ha megfőtt a krumpli, kész.


Megcsinálni egyszerűbb, mint leírni és nagyon finom, és egészséges. Mivel nincs benne liszt, nem is hízlal.

2010. szept. 20. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
A konzerv is teljesen jó, egyáltalán nem borzalmas. Sőt valamibe még jobb is ,mint a mirelit, Az a titka, hogy nem szabad soká főzni, mert megkeményedik.A második levest zöldséglevesnek nevezném, de ha nincs besüritve még annak se nagyon. Az első recept korrekt.
2010. szept. 20. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!