Sertéspörkölt mellé vagyis elé milyen levest készítsek ami egyszerű és finom? És a pörkölthöz illik a nokedli? Kezdő szakács vagyok : )
NA és még annyi hogy ti hogyan csináljátok finomra a sertéspörköltet?
Egyébként levesnek tejfölös krumplilevest akartam... de az úgy már sok nem?
Hideg gyümölcsleves, fokhagymakrémleves, paradicsomleves...
A nokedli köretként a legjobb választás a pörkölthöz.
Húúú, pöri nokedlivel. Ha ubisali is lesz hozzá, jövök :P
Pöri : Zsírra hagyma, majd miután "megfonnyadt" paprika, paradicsom, kicsit később erre husi, majd, ha kifehéredett, pirospaprika, só, bors, felöntöd vízzel (vagy tetszés szerint húslevessel)és addig főzöd, amíg a husi megpuhul. Minél lassabban fő, annál jobb szerintem, És minél több a hagyma meg zöldség, annál finomabb a szaftja. Legalábbis szerintem.
Leves: Az én kedvencem az erőleves, tojással de egy jó zöldborsólevest is el tudnék elé képzelni...
Pörköltalap:
1. apróra vágott hagyma olajon (v zsíron) megfonnyaszt
2. edény lehúz a tűzről, bele a pirospaprika (így lesz szép színe, és ha lehúzod, nem kozmál le), elkever
3. vissza a tűzre, paprika, paradicsom (v lecsó), hús. Mi rögtön utána fűszerezünk is (só, bors, majoranna, kömény).
4. fehéredés után vízzel felenged és főz. :)
Nokedli szuper hozzá, de főzhetsz krumplit is - én krumplival jobban csipázom.
Levesnek inkább valami könnyebbet. Hús-, zöldség-, gyümölcs-, borsó-, paradicsom... ilyesmit.
a válaszok tökéletesek, még annyit, hogy mindig kicsi vízzel engedd föl , és azt pótold, amikor elfőtte, nehogy úgy járj, mint délelőtt egy kedves kérdező a csirkepaprikását felöntötte két liter vízzel, és a végén
nem tudott a sok lével mit kezdeni.
a jó pörköltnek mártás szerű, sűrű szaftja van.
levesnek én is gyömölcslevest ajánlanék előtte.
tartalmas, tömény leves felesleges, mert akkor nem lehet egy jóízűt enni a finom pörköltből.
holnap én sertéspörköltet főzök, de teszek bele még 30 deka
friss gombát is. na és persze nokedlivel.:))
sok sikert!
gombaleves, zöldségleves, zöldborsóleves, zöldbableves, húsleves tésztával és sok zöldséggel, karfiolkrémleves piritott zsemlekockákkal, sajtkrémleves piritott mozzarella sajtgolyókkal, paradicsomleves
nokedli tökéletes hozz, kovászosuborka/csalamádé/tejfölös uborkasaláta/fejessaláta/hagymás-paradicsomos-bazsalikomos saláta
sajnálom kedves, hogy csalódtál bennem:)) először én is megvárom, hogy a hús kiadja az öszes saját levét, de abban
lehetetlen, hogy készre főjön egy pörkölt. az elfőtt saját levet pótolni kell, vagy húsalaplével, vagy annak híján vízzel.
szívesen olvasnám, ha beavatnál a Te pörköltfőzési módszeredbe, mert én még nem tudtam csak a saját levében puha, elég szafttal rendelkező pörköltet főzni, pedig több, mit 50 éve főzök. Akkor még saját levük sem a húsoknak, mert nem voltak ilyen vizesek, mint ma.
éppen ma hajnalban is sertéspörköltet főztem, a saját leve kb félpuha állapotig volt elég, attól kezdve, ha nem akartam, hogy leégjen, apránként pótolni kellett a folyadékot.
így is mártásszerű, sűrű szaftos pörköltem lett, és nem hiszem, hogy szégyenkeznem kellene miatta, hogy némi víz is került bele...
üdv.
úgy "nézek " ki, mint aki zubogtatom??? hát köszi a bizalmat, de maradok a saját módszeremnél.
És ha,kell százszor leírom, hogy nem lehet puhára főzni a disznóhúst a saját levében!!!
nem sült kemény pirosparikás húsról van szó, hanem szaftos, omlós húsról, aminek szaftjából a nokedlire is kerül.
ha megtehetném szívesen kiállnék egy pörköltfőző versenyre, de sajnos ez virtuálisan lehetetlen.
addig marad a vita, de sebaj, kinek, kinek mi jön le belőle:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!