Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéspörkölt mellé vagyis...

Sertéspörkölt mellé vagyis elé milyen levest készítsek ami egyszerű és finom? És a pörkölthöz illik a nokedli? Kezdő szakács vagyok : )

Figyelt kérdés

NA és még annyi hogy ti hogyan csináljátok finomra a sertéspörköltet?

Egyébként levesnek tejfölös krumplilevest akartam... de az úgy már sok nem?


2011. aug. 26. 15:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%
Doboszoli hol vagy? Te sem tudod megfőzni a sertés pörköltet viz nélkül?
2011. aug. 27. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
45%

nyugodj meg ő sem tudja saját levében készre főzni.ez a párolási, pörkölési szakasz. de utána kell valami, ami a zsírjára sült húst szaftosan tartja, ha nincs előfőzött alaplevünk, akkor a jó öreg víz, de igencsak módjával adagolva.

De állok elébe, hogy "doboszoli" legyen a bíró, bár felesleges itt csatákat vívni,ha úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy eddig tanulta, szokta.

a fiatal, tapasztalatlan kérdezők is úgy tanulnak, ha kipróbálnak többféle módszert, és végül kialakul a sajátjuk...

sajnálom, hohy vihar kerekedett egy lábas pörköltben:((

2011. aug. 27. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
38%

Doboszoli pedig lassan az oldal Gedeon bácsija lesz...

"összevesznek rajta naponta a csacsi nők ":)))

hát még, ha nemcsak főzni tudna, hanem egy dauert is tudna csinálni:)

Hajrá Zozo!!!

-tudodki-

2011. aug. 27. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 doboszoli ***** válasza:
61%

Itt Gedeon bácsi! Vétel!

Most jöttem be a partról, ahol péntek óta élek, és dolgozom.

Teljesen véletlenül csülökpörkölttel örvendeztettem(vagy ríkattam?) meg az éhező népet, egy 30 fős szülinapi bulin.

Bár nem tisztem a "bölcs kádi" szerepét eljátszani, de ha már így meg lettem szólítva, halljátok feleim álláspontomat!

Az áldozat fajtája, kora, a húsrész milyensége függvényében változhat a felöntőlé mennyisége, de valamennyi szerintem is kell. Lehet, hogy fogadásból megfőzném anélkül is, mondjuk fedő alatt, sok órán keresztül, de nem látom arányban a vele való munkát, az eredménnyel.

Vallom, hogy a felöntéshez vizet a kutyaütők használnak, levesport meg a lusta disznók, akik restek néhány száz forint ára csontból gyönyörű alaplét főzni, ami a fagyasztóban félliteres flakonokban eláll, mint a fülem.

Természetesen megfőzhető vízen is, de a jobb az jobb.

Ezenkívül -szerintem- a z alaplé hozzátesz a pörkölt ízéhez, nem hígítja.

Szóval sum-sum annyi felöntőt használok, amennyi feltétlenül szükséges, igyekszem végig vastag szaftban megfőzni a húst, de a használók táborához tartozom.

Az meg, hogy a húst először őrölt paprika nélkül zsírjára sütjük, annyira nyilvánvaló, hogy szót sem érdemel.

Aki felöntés nélkül főzi, biztos, hogy remeket alkot, ettől szép a főzés, hogy nincsenek merev szabályok.

2011. aug. 28. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 doboszoli ***** válasza:
41%

Fontos!

A felöntőlé főzéssel senkit nem akartam megbántani, az ottani jelzőket ne vegyétek komolyan!!!

2011. aug. 28. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
Csók XDDD..
2011. aug. 28. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
Igazából zsiron pörkölöm a húst fehéredésig, majd kiszedem szűrőkanállal, és a visszamaradt pörcös zsirban sütöm a hagymát. Majd a piros paprika, és fedő alatt a hús. Levet enged, ami tegnap is elég lett. Bőrös süldő volt- lapocka. De köszi a véleményt. Sajnos messze lakunk egymáshoz, hogy megmutassam, igy is lehet.
2011. aug. 28. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
A porkoltet, hogy jó suru szaftja legyen pirítani kell aztán párolni, aztán újra fedo nélkul aztán újra párolni... Nekem apukám így tanította, aki szakács.
2014. jan. 11. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha tényleg pörköltet akar Ön készíteni, eszébe ne jusson zsiradékkal és hagymával kezdeni, hiszen azok a paprikások elkészítésénél élveznek elsőbbséget! A húst tegye magában a bográcsba, és pörkölje, pirítsa maximum annyi vízzel, amennyit önmagából a hő hatására kienged! Minden más csak ezután kerüljön a húshoz! Nem a tejföl miatt lesz az étel neve paprikás, hanem az elkészítési mód miatt. Több klasszikus magyar szakácskönyv (például az Ínyesmester szakácskönyve) is tartalmaz tejföl nélküli paprikásrecepteket.
máj. 25. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!