Sertéspörkölt mellé vagyis elé milyen levest készítsek ami egyszerű és finom? És a pörkölthöz illik a nokedli? Kezdő szakács vagyok : )
NA és még annyi hogy ti hogyan csináljátok finomra a sertéspörköltet?
Egyébként levesnek tejfölös krumplilevest akartam... de az úgy már sok nem?
nyugodj meg ő sem tudja saját levében készre főzni.ez a párolási, pörkölési szakasz. de utána kell valami, ami a zsírjára sült húst szaftosan tartja, ha nincs előfőzött alaplevünk, akkor a jó öreg víz, de igencsak módjával adagolva.
De állok elébe, hogy "doboszoli" legyen a bíró, bár felesleges itt csatákat vívni,ha úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy eddig tanulta, szokta.
a fiatal, tapasztalatlan kérdezők is úgy tanulnak, ha kipróbálnak többféle módszert, és végül kialakul a sajátjuk...
sajnálom, hohy vihar kerekedett egy lábas pörköltben:((
Doboszoli pedig lassan az oldal Gedeon bácsija lesz...
"összevesznek rajta naponta a csacsi nők ":)))
hát még, ha nemcsak főzni tudna, hanem egy dauert is tudna csinálni:)
Hajrá Zozo!!!
-tudodki-
Itt Gedeon bácsi! Vétel!
Most jöttem be a partról, ahol péntek óta élek, és dolgozom.
Teljesen véletlenül csülökpörkölttel örvendeztettem(vagy ríkattam?) meg az éhező népet, egy 30 fős szülinapi bulin.
Bár nem tisztem a "bölcs kádi" szerepét eljátszani, de ha már így meg lettem szólítva, halljátok feleim álláspontomat!
Az áldozat fajtája, kora, a húsrész milyensége függvényében változhat a felöntőlé mennyisége, de valamennyi szerintem is kell. Lehet, hogy fogadásból megfőzném anélkül is, mondjuk fedő alatt, sok órán keresztül, de nem látom arányban a vele való munkát, az eredménnyel.
Vallom, hogy a felöntéshez vizet a kutyaütők használnak, levesport meg a lusta disznók, akik restek néhány száz forint ára csontból gyönyörű alaplét főzni, ami a fagyasztóban félliteres flakonokban eláll, mint a fülem.
Természetesen megfőzhető vízen is, de a jobb az jobb.
Ezenkívül -szerintem- a z alaplé hozzátesz a pörkölt ízéhez, nem hígítja.
Szóval sum-sum annyi felöntőt használok, amennyi feltétlenül szükséges, igyekszem végig vastag szaftban megfőzni a húst, de a használók táborához tartozom.
Az meg, hogy a húst először őrölt paprika nélkül zsírjára sütjük, annyira nyilvánvaló, hogy szót sem érdemel.
Aki felöntés nélkül főzi, biztos, hogy remeket alkot, ettől szép a főzés, hogy nincsenek merev szabályok.
Fontos!
A felöntőlé főzéssel senkit nem akartam megbántani, az ottani jelzőket ne vegyétek komolyan!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!