Hogyan kell igazi "menzás" cukorborsó főzeléket főzni?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem lesz még csak hasonló sem a menzás vagy közétkezdés főzelékhez bárhogyan csinálom. Pedig csak azt szeretem.2009. dec. 16. 20:00
2/8 anonim válasza:
Én átérzem a helyzeted! Ebben sajnos nem tudok segíteni, viszont jó pár kísérletezés után, tegnap előtt megfőztem az igazi menzás tejbegrízt! Azóta le sem tudok szakadni róla. Sok sikert!
3/8 anonim válasza:
Sajnos én is vagyok így pár kajával,amit visszasírok a menzás időkből... És nekem sem sikerülnek olyanra,finom meg minden,de nem olyan. Én azt javaslom egy ott dolgozót kéne megkérdezni,hogy lekicsinyített arányokban hogy szólna a recept. Én legalábbis ezen ügyködöm,hogy ovodában,vagy iskolában konyhán dolgozót elcsíphessek. Nekem az a tavaszi tokány az egyik vágyam...:) Persze a borsófőzi sem utolsó;)
4/8 anonim válasza:
tegyél bele cukrot!a menzán mindenben van cukor,jól elfedi az izeketés függővé tesz,ezért is szeretnéd most megcsinálni :) (ezt nem rosszallásból mondom)
5/8 anonim válasza:
2.: És hogy csinálod? Kííííváncsi vagyok, mert imádom. :)
6/8 anonim válasza:
Második vagyok: Évek óta próbálkoztam, és most végre sikerült. 1 liter 2,8as kancsós tejet elkezdek melegíteni. Teszek a tejbe 1ek.kristálycukrot, és 1ek.kocka margarint. Folyamatosan kavarom! Mikor már olyan jó meleg a tej, szóval épp határ hogy iható, akkor teszek bele 4 ek búzadarát. Keverem még mindig, egész addig, míg a fakanálon látom hogy kezd jó lenni, meg ekkor már a tej a jó habos. Ekkor teszek bele még 1 kanál búzadarát, és készre főzöm. Winny cukrozott kakaóporral ha megszórom, az életben senki nem mondja hogy melyik a menzás, és melyik amelyiket te főzted. Én nem tudom, hogy hogy az életbe sikerült összehoznom ezt, de sikerült.
7/8 anonim válasza:
Margarint? Ez érdekes. :O És nem kevés ennyi búzadara? Mert én 1 literhez 2 dl-t szoktam adni... De ha te mondod, én elhiszem, és ki is fogom próbálni. :) Köszi!
8/8 anonim válasza:
Margarin az fontos. Ha kevésnek találod a búzadarát, még 1 kanállal beletehetsz, de annál ne többet. És a lényeg, hogy jól főljön szét a tejben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!