Sárgaborsó / felesborsó főzeléket hogy kell csinálni?
ahogy én csinálom, de sokan másképpen... én este beáztatom, leöntöm a vizet róla és fedő nélkül teljesen puhára főzöm. fakanállal szét lehet nyomni, nem lesz darabos. aki biztosra megy megbotmixerezi.
fontos, hogy fedő ne legyen rajta, mert vastag fehér hab keletkezik folyamatosan, amit le kell szedni.
én egy vékony fokhagymás rántással berántom ,borssal fűszerezem.
mindenféle feltét illik hozzá. ha van kedvem sült hagymajkarikákat is szórok a tetejére. (lisztbe mártott hagymakarika forró zsírban/olajban aranyszínűre sütve)
mi nagyon szeretjük.
(a pennyben. most 99 ft/fél kiló)
Nem lesz túl sűrű ha berántom, vagy adjak hozzá vizet bátran, az íze attól jó lesz?
fél kilóhoz mennyi liszttel rántsam, hogy ne legyen túl lisztes? Köszi
két-három kanál liszt bőven elég lesz. a sűrűséget pedig egy kis vízzel szabályozhatod, de egy kis tejjel is.
préselt fokhagymát mindenképpen tegyél mbele, mert attól nagyon ízletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!