Miért habzik a sárgaborsó és a szója főzés közben?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 21. 13:14
1/5 anonim válasza:
A keményítős anyagok főnek ki belőlük. Ha akarod, kanállal vagy szűrővel leszedheted, ha nem, mire megfő, eltűnik úgyis a hab!
2/5 anonim válasza:
A sárgaborsót sokszor át kell mosni főzés előtt, lehetőleg addig, amíg már nem fehér a víz.
3/5 A kérdező kommentje:
A keményítős anyagok? Azok mik? Nem maguk a keményítők? A burgonya is gazdag keményítőben, Bár némileg biztos az is habzik, (rég főztem krumplit :)) de messze nem képez olyan dús és kemény habot. Persze lehet, hogy csak azért, mert kisebb a felülete, mert nagyobb darabokban van.
És miért kell a sárgaborsót sokszor átmosni főzés előtt. Úgy nem habzik? Vagy a puffadás elkerülése végett? Nem vész el úgy belőle semmi hasznos, jótékony anyag?
2010. ápr. 21. 20:03
4/5 anonim válasza:
Én vagyok a többszöri mosást ajánló: nem vész el belőle tápanyag, csak a már említett keményítő egy részét előre "kimosod" belőle. És ha finomítani akarsz az ízén, főzzél bele sárgarépát. Szakács sógoromtól tanultam.
5/5 A kérdező kommentje:
Kösz a tippet!
2010. ápr. 23. 16:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!