Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Rizs, tészta, lencse, sárgabor...

Rizs, tészta, lencse, sárgaborsó. A kalóriaértékük főtt állapotukra vagy szárazan értendők? Mivel rendesen megduzzadnak főzés közben, ezért nem mindegy!

Figyelt kérdés
Ennek évek óta próbálok utánajárni, eddig hiába. Most abban bízom, hogy idevetődik valaki, aki végre meg tudja válaszolni a kérdésemet.
2011. ápr. 7. 22:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyértelműen száraz állapotban. (Amikor egy dietetikustól kaptam az instrukciót, hogy először mérjem ki szárazon, elkészítem, azután pedig főtt állapotban legközelebb ki tudom mérni, hogy mekkora merőkanálnyi az "engedélyezett" mennyiség)
2011. ápr. 7. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Attól duzzadnak meg, hogy vizet szívnak fel.attólmiért változna a kalóriaértékük?
2011. ápr. 7. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem a víztől változnának. Hanem mert mondjuk 100 grammból 250 gramm lesz, mire megszívja magát vízzel. Tehát nem mindegy, hogy a 100 gramm, az szárazon annyi vagy csak 25 grammnyi szárazból készült, felduzzadt 100 gramm.
2011. ápr. 7. 23:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden élelmiszert nyers, fözésre elökészitett állapotban kell lemérni, mert ez az egyetlen adat, amit meg lehet adni.

(A fözés során van, aki jobban megfözi, van , aki kevésbé, igy a felvett viz mennyiségétöl függöen változik a súlya - és nem lehet összehasonlitani.)

2011. ápr. 9. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2011. ápr. 9. 20:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!