Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tészta főzés? Nem tudok...

Tészta főzés? Nem tudok tésztát főzni?

Figyelt kérdés

SZinte minden más étellel elboldogulok, de a tésztafőzés nem megy...

Olyan lesz mintha nyálkás lenne, a vize tiszta fehér színű....

Elvielg a víz is elég, és olajat se sokat rakok bele.


2010. dec. 15. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:

olajból 1-2ek. mehet bele

azért nyálkás mert szétfőzöd. kavargasd közben, le ne ragadjon, és csak akkor tedd bele a vízbe a tésztát mikor már forr

2010. dec. 15. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
szerintem túlfőzöd. ált. rá szokták írni, hogy 5, 8, vagy 10 percig főzzed. felforralod a sós vizet, s mikor bugyog, belerakod a tésztát, hagyod tejes lángon, s figyeld, ki ne fusson. ha ki akar futni, csak egy kicsit lejjebb veszed, úgy hogy egyfolytában bugyogjon. szerintem nincs tészta, amit 10 percnél tovább kéne főzni. a cérnametélt pl. csak 2 perc. amint kész, rögtön leszűröd. (akkor nyálkás, ha túlfőzöd.)
2010. dec. 15. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom pontosan, mi lehet a gondod? Az biztos, h a tésztát lobogó vízbe kell tenni és nagyon figyelni az időre. Kis olaj, só a vízbe. OLajból én csak egy löttyintést szoktam. Az is igaz, hogy én főzés közben meg szoktam kóstolni és nem puhára főzöm. Olyan kicsit rághatóra.
2010. dec. 15. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

én is lobogó sós vízbe szórom, újraforrástól számítva

5 percig főzöm. lezárom alatta a gázt, lefedve hagyom.

10 perc múlva megkóstolom, általában addigra jó is.

szűrőtálba öntöm, langyos folyó vízzel leöblítem,hagyom lecsöpögni és forró

zsírra szedem.

nincs elázva, nem ragad.

2010. dec. 15. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
elárulok nektek egy titkot. a gázzal is spórolhatsz vele.nagyon régen láttam a tv-ben egy műsorba,azóta így főzöm a tésztát. a tésztát a forrásba levő vízbe rakod. lefeded.ha a víz ujra forrni kezd már le is kapcsolhatod a gázt. lefedve hagyod kb 10-percig és kész.
2010. dec. 15. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Vegyél ilyet: [link]

Én mindig ebbe szoktam tésztát főzni: [link]

2010. dec. 15. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!