Fagyasztott zöldbab-ból hogyan tudnék főzeléket varázsolni mi kell hozzá? Bőv lent
Egy nylon zacsiba van tehát nem bolti, és zöldbab meg zöldborsó keveréke, de a borsó az jóval kevesebb.
Mi kell vele csinálnom, hogy egy finom főzeléket varázsoljak belőle? Valaki leírná lépésről lépésre?
Férfi vagyok és magamra maradtam, SOS!!
Van neki egy nyomtatható szakácskönyve is...
Bátran tudom ajánlani minden férfi társamnak! Mindent úgy írt le hogy laikusok is eredményesen használják...
Gondolom már megcsináltad, de azért leírom, hogy én hogy szoktam, hátha legközelebb még jól jön :)
Egy fej hagymát felvágok nagyon pici kockákra, kevés olajon üvegesre pirítom. Lángról lehúzva meghintem egy kis pirospaprikával, odakészítek egy bögre vizet. Visszateszem a lángra, gyorsan megkeverem, és zsupsz rá a víz. Utána felöntöm még egy kicsit, megy rá a fagyasztott zöldség, és ha még kell, akkor annyi víz, amennyi ellepi.
Szoktam bele tenni egy zöldségleves kockát is, vagy vegetát, fedő alatt puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy bögre tejfölt elkeverek kb. egy evőkanál liszttel, majd a forró léből hozzákevergetek, hogy ne csapódjon ki a tejföl. Amikor már annyi levet hozzáraktam, hogy nem hideg a lisztes tejföl, akkor beleöntöm a lábasba, és jól elkeverem. Kb. 5 percig forralom, megkóstolom, ha kell, megsózom.
Így csinálom a zöldbab főzeléket is, és a borsófőzeléket is, de szoktam vegyesen is, mi így nagyon szeretjük.
ava87 válasza teljesen jó, így megspórolod a rántással való plusz edényt stb. valljuk be, egy pasinak egy rántás
maga a mumus. legalábbis az én férjemnek:)
Zöldbabfőzelékbe nem való sem kapor,sem vöröshagyma. Tedd fel annyi vízbe,amennyi ellepi. Sót,egy kevés bazsalikomot tégy bele. Ha megpuhult a bab és a borsó,akkor készíts rántást pirospaprikával,tégy bele egy gerezd apróra vágott fokhagymát,és rántsd be. A rántás zsírral jobb,mint olajjal és egészségesebb is.
Ha habarni akarod,akkor egy zárható tetejű üvegbe önts vizet vagy tejet,tégy bele néhány kanál lisztet. Zárd le a tetejét,és rázd jól össze. Így a habarásod síma lesz. A forró főzelékbe öntsd bele és állandóan kevergesd. Soha nem fog összecsomósodni.
az nem jó válasz, hogy nem való!! aki úgy szereti, csinálja úgy! nincsenek örök szabályok.
az ízlés nem vitatéma!!
A legjobb az ÉN anyámé :) Kicsit hígabb mint a menzás főzelék, és nyáron a nagy melegben ha kivesszük a hűtőből , hidegen is jó magában. Nincs benne zsír, meg semmi pirosparika vagy egyéb fűszerek.
Ő forróvízbe rak sót, összevágott vöröshagymát, fokhagymát, meg a zöldbabot. Ha mirelit akkor kicsit gondolom később rakja bele. Aztán ha megfőtt lisztet kever egy doboz tejfölhöz (én most 2 kiló mirelit zöldbabból csinálom és egy nagypohár tejfölel. Vagyis behabarja ,addig levéve a tűzről, aztán visszatéve fedő nélkül lassútűzön összefözi még pár percig hogy ne legyen nyers a liszt. Ennyi. Ja egy kis cukor minimálisan nem rossz bele.
Apám pörköltet csináltatott hozzá, én most fokhagymás oldalast sütöttem tepsiben.
Só, fokhagyma, vöröshagyma, tejföl, liszt,cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!