Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott zöldbab-ból...

Fagyasztott zöldbab-ból hogyan tudnék főzeléket varázsolni mi kell hozzá? Bőv lent

Figyelt kérdés

Egy nylon zacsiba van tehát nem bolti, és zöldbab meg zöldborsó keveréke, de a borsó az jóval kevesebb.

Mi kell vele csinálnom, hogy egy finom főzeléket varázsoljak belőle? Valaki leírná lépésről lépésre?

Férfi vagyok és magamra maradtam, SOS!!


2011. júl. 29. 23:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
kevés sós vízben-épp h ellepje.kis lángon megpárolod/10-15 perc ha megkóstolod,érezni fogod h puha e- ha igen,jöhet a rántás: pici olaj,1 kanálka liszt,kikevered lassú tűzön. a babot lehúzod a tűzről h ne rotyogjon mert akkor csomós lesz és szépen belekevered a rántást.aztán felengeded egy kis vízzel,és összefőzöd. én pici kaprot is teszek bele
2011. júl. 29. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

[link]


Van neki egy nyomtatható szakácskönyve is...


Bátran tudom ajánlani minden férfi társamnak! Mindent úgy írt le hogy laikusok is eredményesen használják...

2011. júl. 29. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 ava87 ***** válasza:
100%

Gondolom már megcsináltad, de azért leírom, hogy én hogy szoktam, hátha legközelebb még jól jön :)

Egy fej hagymát felvágok nagyon pici kockákra, kevés olajon üvegesre pirítom. Lángról lehúzva meghintem egy kis pirospaprikával, odakészítek egy bögre vizet. Visszateszem a lángra, gyorsan megkeverem, és zsupsz rá a víz. Utána felöntöm még egy kicsit, megy rá a fagyasztott zöldség, és ha még kell, akkor annyi víz, amennyi ellepi.

Szoktam bele tenni egy zöldségleves kockát is, vagy vegetát, fedő alatt puhára főzöm.

Ha megpuhult, egy bögre tejfölt elkeverek kb. egy evőkanál liszttel, majd a forró léből hozzákevergetek, hogy ne csapódjon ki a tejföl. Amikor már annyi levet hozzáraktam, hogy nem hideg a lisztes tejföl, akkor beleöntöm a lábasba, és jól elkeverem. Kb. 5 percig forralom, megkóstolom, ha kell, megsózom.

Így csinálom a zöldbab főzeléket is, és a borsófőzeléket is, de szoktam vegyesen is, mi így nagyon szeretjük.

2011. júl. 30. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 ava87 ***** válasza:
Ja, most látom, hogy már elmúlt éjfél, azért írta a dátumhoz, hogy tegnap :) Akkor lehet, hogy még nem csináltad meg :)
2011. júl. 30. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Holnap délre terveztem, köszönöm szépen a válaszokat sokat segítettek!! :)
2011. júl. 30. 01:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

ava87 válasza teljesen jó, így megspórolod a rántással való plusz edényt stb. valljuk be, egy pasinak egy rántás

maga a mumus. legalábbis az én férjemnek:)

2011. júl. 30. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

Zöldbabfőzelékbe nem való sem kapor,sem vöröshagyma. Tedd fel annyi vízbe,amennyi ellepi. Sót,egy kevés bazsalikomot tégy bele. Ha megpuhult a bab és a borsó,akkor készíts rántást pirospaprikával,tégy bele egy gerezd apróra vágott fokhagymát,és rántsd be. A rántás zsírral jobb,mint olajjal és egészségesebb is.

Ha habarni akarod,akkor egy zárható tetejű üvegbe önts vizet vagy tejet,tégy bele néhány kanál lisztet. Zárd le a tetejét,és rázd jól össze. Így a habarásod síma lesz. A forró főzelékbe öntsd bele és állandóan kevergesd. Soha nem fog összecsomósodni.

2011. júl. 30. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
87%

az nem jó válasz, hogy nem való!! aki úgy szereti, csinálja úgy! nincsenek örök szabályok.

az ízlés nem vitatéma!!

2011. júl. 30. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy tanács fagyasztott ételek főzéséhez: Mindig forrásban lévő vizbe - levesbe - tedd a fagyasztott dolgot, soha ne kezd el hideg vizbe főzni, mert nem lesz jó. Nálunk úgy mondják kimered, és soha nem lesz igazán puha.
2011. júl. 30. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 nylonx ***** válasza:

A legjobb az ÉN anyámé :) Kicsit hígabb mint a menzás főzelék, és nyáron a nagy melegben ha kivesszük a hűtőből , hidegen is jó magában. Nincs benne zsír, meg semmi pirosparika vagy egyéb fűszerek.

Ő forróvízbe rak sót, összevágott vöröshagymát, fokhagymát, meg a zöldbabot. Ha mirelit akkor kicsit gondolom később rakja bele. Aztán ha megfőtt lisztet kever egy doboz tejfölhöz (én most 2 kiló mirelit zöldbabból csinálom és egy nagypohár tejfölel. Vagyis behabarja ,addig levéve a tűzről, aztán visszatéve fedő nélkül lassútűzön összefözi még pár percig hogy ne legyen nyers a liszt. Ennyi. Ja egy kis cukor minimálisan nem rossz bele.

Apám pörköltet csináltatott hozzá, én most fokhagymás oldalast sütöttem tepsiben.

Só, fokhagyma, vöröshagyma, tejföl, liszt,cukor.

2021. márc. 1. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!