Fagyasztott babból főzelék? Hogy kell készíteni?
gondolom zöldbab vagy fejtettbab. annyi vízben tedd föl, amennyi éppen ellepi.
ha puhára főtt egy kis fohagymás rántással sűrítsd be.
a rántás. 2 ek olajon világosra pirítasz 2 ek lisztet.
ebbe teszel 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, egy lehelet pirospaprikát, majd hidegvízzel, apránként adagolva csomómentesre kevered.
ezt hozzáöntöd a babhoz, és pár percig főzöd még.
friss vágott petrezselyem nagyon földobja.
Felteszed a babot annyi hideg vízzel, hogy ellepje legalább 1 ujjnyival, teszel bele 1 fej apróra vágott hagymát, ha van otthon 1-1 zöldpaprikát és paradicsomot is, és főzöd takarékon legalább fél órát, közben megsózod, de ne nagyon, mert ha a leve elfő sósabb lesz.
Fél óra múlva megkóstolod, hogy puha-e, majd berántod jó fokhagymás pirospaprikás rántással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!