Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet pudingot (és...

Hogy lehet pudingot (és főzött krémet) gyorsan, csomómentesen főzni?

Figyelt kérdés
...hogy ne kelljen órákat mellette állni a tűzhelynél. Próbáltam mikróban is, percenként kivettem, kevertem, de csomós lett így is, és így is tartott legalább félórát.
2010. dec. 29. 07:38
 1/7 anonim válasza:

Mikróban!De tényleg! Beteszed 1 nagy jénaiba a pudingot, 2 percre beállítod a legnagyobb fokozaton, letelt a 2 perc, megkevered, majd ezzel el szórakozol ameddig be nem sűrűsödik!

Remélem tudtam segíteni :)

2010. dec. 29. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
gyorsan és állandóan kevered akkor nem lesz csomós :)))
2010. dec. 29. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Sokkal egyszerűbb gázon vagy villanytűzhelyen,mindegy,mi van otthon.Puding: Felteszed a fél liter tejet 2 evőkanál cukorral a tűzre. Egy bögrébe beleteszed a pudingport,és 3-4 evőkanál tejjel,amit a már melegedő edényből meregetsz át a bögrébe,kikavarod.Ha már nem csomós,teszel bele még kb fél deci tejet.Közben,mire ez megvan,a tej a cokorral már szinte fel is forrt.És akkor,mikor már látod,hogy a tej forr,abban a pillanatban belezuttyintod a pudingot,közben lapos fakanállal kevered.Mire elkeverted,le is kapcsolhatod a tüzet,nem kell tovább főzni,kész a puding.eZ ELÉG EGYSZERŰ,NEM?-ÉS NEM IS LESZ CSOMÓS.

Főzött krém:Ez már más "tészta"-ez se nehéz,de ennek is van fortélya.

vaníliás:3 ek lisztet,1 vaníliáscukrot,3 ek kristálycukrot szárazon összekeversz egy lábosban.Egy másik lábosban tejet melegítesz,kb 3 decit. Ne forrjon,de legyen meleg.Lassan,mintha palacsintatésztát csinálnál,a meleg tejet belekevered a száraz anyagokba,de nem kell alágyújtani a lángot.Jó ehhez kézi habverőt használni,de nem azt a rugós-csapkodósat,a másik fajtát,de nem tudom,van-e külön megnevezése.Mindenesetre valami drótokból van.Ezután tedd fel a tűzre,már lapos fakanál a következő eszköz.Folyton kell keverni,míg el nem kezd sűrűsödni.Ha nem teszel bele több tejet, akkor ez olyan kemény lesz,hogy elválik az edény falától és megáll benne a kanál.Ha még folyamatosan teszel bele tejet,hígíthatod,de az első változat az igazi,mert ha ezt hagyod kihűlni,és később összekevered 10 dkg teavaj és 10 dkg porcukorból készített vajkrémel,ebből lesz a klasszikus főzött krém,amit ízesíthetsz bármivel.

csokis: ez másképp készül:3 ek liszt,3 ek kristálycukor,1 ek kakaópor(nem instant),ezt hideg tejjel kell összekeverni,szintén apránként,aztán kell megfőzni.Ebbe már forrón belekeverheted a vajat,esetleg rumot is,vagy diót is.

2010. dec. 29. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Mikróban a leggyorsabb. Nem kell ott állni melette,és nem kell állandóan kevergetni. Mikróban nem is tud leégni,mint a tűzhelyen. Már nagyon régóta csak így főzöm a puddingot. Az első jól írta le a módszert.
2010. dec. 29. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
ha gázon csinálod, kézi habverővel kevergesd, garantáltan nem lesz csomós.
2010. dec. 29. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.

3. hsz-nek: külön köszönet a jó receptekért:)

2010. dec. 29. 09:12
 7/7 anonim válasza:
Én úgy szoktam hogy egy kicsi tejet ,elkeverem a pudingporral és utána öntöm fel,folyamatosan kevergetve,pár perc.
2011. márc. 5. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!