Hogy lehet pudingot (és főzött krémet) gyorsan, csomómentesen főzni?
Mikróban!De tényleg! Beteszed 1 nagy jénaiba a pudingot, 2 percre beállítod a legnagyobb fokozaton, letelt a 2 perc, megkevered, majd ezzel el szórakozol ameddig be nem sűrűsödik!
Remélem tudtam segíteni :)
Sokkal egyszerűbb gázon vagy villanytűzhelyen,mindegy,mi van otthon.Puding: Felteszed a fél liter tejet 2 evőkanál cukorral a tűzre. Egy bögrébe beleteszed a pudingport,és 3-4 evőkanál tejjel,amit a már melegedő edényből meregetsz át a bögrébe,kikavarod.Ha már nem csomós,teszel bele még kb fél deci tejet.Közben,mire ez megvan,a tej a cokorral már szinte fel is forrt.És akkor,mikor már látod,hogy a tej forr,abban a pillanatban belezuttyintod a pudingot,közben lapos fakanállal kevered.Mire elkeverted,le is kapcsolhatod a tüzet,nem kell tovább főzni,kész a puding.eZ ELÉG EGYSZERŰ,NEM?-ÉS NEM IS LESZ CSOMÓS.
Főzött krém:Ez már más "tészta"-ez se nehéz,de ennek is van fortélya.
vaníliás:3 ek lisztet,1 vaníliáscukrot,3 ek kristálycukrot szárazon összekeversz egy lábosban.Egy másik lábosban tejet melegítesz,kb 3 decit. Ne forrjon,de legyen meleg.Lassan,mintha palacsintatésztát csinálnál,a meleg tejet belekevered a száraz anyagokba,de nem kell alágyújtani a lángot.Jó ehhez kézi habverőt használni,de nem azt a rugós-csapkodósat,a másik fajtát,de nem tudom,van-e külön megnevezése.Mindenesetre valami drótokból van.Ezután tedd fel a tűzre,már lapos fakanál a következő eszköz.Folyton kell keverni,míg el nem kezd sűrűsödni.Ha nem teszel bele több tejet, akkor ez olyan kemény lesz,hogy elválik az edény falától és megáll benne a kanál.Ha még folyamatosan teszel bele tejet,hígíthatod,de az első változat az igazi,mert ha ezt hagyod kihűlni,és később összekevered 10 dkg teavaj és 10 dkg porcukorból készített vajkrémel,ebből lesz a klasszikus főzött krém,amit ízesíthetsz bármivel.
csokis: ez másképp készül:3 ek liszt,3 ek kristálycukor,1 ek kakaópor(nem instant),ezt hideg tejjel kell összekeverni,szintén apránként,aztán kell megfőzni.Ebbe már forrón belekeverheted a vajat,esetleg rumot is,vagy diót is.
Köszönöm a gyors válaszokat.
3. hsz-nek: külön köszönet a jó receptekért:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!