Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Te hogy készíted a borsófőzelé...

Te hogy készíted a borsófőzeléket?

Figyelt kérdés
Nem azért kérdezem, mert nem tudok főzni, hanem mert kiváncsi vagyok rá. :)
2013. jan. 15. 15:50
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk piros. A zöld borsót megpárolom ,teszek bele2-3 gerezd fokhagymát . Ha nem elég édes a borsó akkor teszek bele cukrot .,de csak akkor amikor már puha a borsó mert különben vissza keményedik . Amikor megpuhult a borsó felöntöm annyi vízzel ami éppen elepi forralok 1 rajta .. Majd paprikás rántással süritem.. Mi tükör tojással eszük . Régen bélszínróloval ettük ,de amiket ilyen néven gyártanak manapság azt inkább a boltban hagyom..
2013. jan. 15. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Nálunk fehér és édes. :) Vajon megdinsztelem a borsót, megszórom liszttel, felengedem tejjel, csipetnyi só és annyi cukor, hogy édes legyen én szoktam bele egy kis petrezselyemzöldet is tenni.

Ha fagyasztott borsóból csinálom, nem dinsztelem, csak felteszem tejben főzni és rántással sűrítem.

2013. jan. 15. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
En felteszem a borsót vizbe fõni és teszek bele egy kis sárgarépát is. Amikor megpuhult tejfölt, egy tojássárgáját simára keverem liszttel és a levébõl szedek néhány kanállal, (hogy ne kapja õssze a tojást)és ráöntöm a borsóra, éppen, hogy felforr kikapcsolom a tûzhelyet. Ha kell cukrozom és persze sózom.
2013. jan. 15. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is ugyanúgy mint a kettes válaszoló!
2013. jan. 15. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Emyke031 válasza:
Én a borsóhoz teszek 1 nagy fej hagymát egészben, azzal együtt főzöm (+petrezselyem). Só, cukor, bors. Miközben főzöm jól megküldöm tejjel. A végén rántás kis pirospaprikával(néha pici foki is).
2013. jan. 15. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy, mint a kettes!
2013. jan. 15. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Vajon megpárolom a borsót ,sózom, közben a tejfölt kikeverem kevés liszttel , öntök hozzá tejet, attól függően milyen állagúra szeretném.

Ha megpuhult a borsó ráöntöm a tejfölös elegyet, rottyantok rajta egyet és kész. ha kell cukrozom.

2013. jan. 15. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Ahogy mi csináljuk a legegyszerűbb! :)

Első nap levest, második nap már annyira bedagad, hogy kész a főzelék! :):):)

Ez az egyszerű receptet nagyon szeretem.

[link]

2013. jan. 16. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!