Hogyan készítsem a borsófőzeléket, hogy ne legyen csomós?
Figyelt kérdés
úgy szoktam, hogy felteszem a borsót főni, közben megcsinálom a rántást, ha kihűlt a rántás hozzákeverem a tejfölt, és mikor már megfőtt a borsó, akkor leveszem nagyon kicsire a lángot és hozzáadom a rántást. sűrűnek sűrű, de mindig kis apró csomók vannak benne. mit rontok el?2013. júl. 12. 11:05
1/6 anonim válasza:
Én speciel liszttel és tejjel készítem, nem szeretem a rántást. Lepirítod picit cukros olajon, majd megpárolod a borsót (ízlés szerint fűzerezett) vízben, és mikor már alig van alatta víz, megszórod liszttel, és felöntöd a tejjel. Ez nem a magyaros verzió, picit édeskés. Végén petrezselyem.
2/6 anonim válasza:
ha van kis kézi drótos habverőd, azzal keverd először a rántást -amit hidegvízzel öntöttél fel apránként-teljesen homogén lesz. ezt öntsd a lassan forrdogáló borsóhoz.ha tejfölt is szoktál beletenni, akkor szintén a kézi habverővel keverd egy tálkában csomómentesre, egy kis levet tegyél hozzá a már fővő főzelékből, és lassan csorgasd bele. ha sűrű lenne, egy kis vízzel megoldható az állag beállítása.
3/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, tehát akkor a rántást vízzel hígítsam fel és úgy tegyem a borsóhoz?
2013. júl. 12. 11:51
4/6 anonim válasza:
Persze, és természetesen hidegvízzel. csak apránként, mindig kevergetve, hogy sima legyen.
5/6 anonim válasza:
Ha már kihűlt a rántás, akkor forró vízzel, ha meleg, akkor hideg vízzel keverd el, apránként adj hozzá vizet, majd az étel forrjon amikor lassan öntöd hozzá és közben egyfolytában kevergesd, így nem lesz csomós.
6/6 anonim válasza:
Rántás és tejföl? Ráadásul borsóhoz tejföl??... Sehogyan... Tejszínnel esetleg, illetve rántáshoz mehet tejszín.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!