A barátom kedvenc étele a brassói. Hogyan készítsem el?
Nagyon sokat dolgozik mostanában, szeretném meglepni. Mellé tejfölös uborkasalátára gondoltam. Azt tudom, hogy anyukája nem tesz bele borsót, de ezenkívül semmi mást. Találtam pár receptet, nem tudom, melyik lehet a legfinomabb, legideálisabb. Csak sertésből csinálhatom egyébként?
Köszönöm.
Neten millió receptet találsz, azt válaszd ki amelyik szimpatikus.
A borsó nem tudom hogy jön a képbe, semmi köze a brassóihoz.
Hivatalosan sertés szűzből kéne, de mivel az igen drága, konkrétan bármiből lehet. Ha nem sertésből akarod talán leginkább pulykamellből érdemes.
Pulykamellből semmiképpen ne csináld! Vagy marhahúst, vagy sertést vegyél hozzá.
Zsíron (nem olajon) hagymát pirítasz, teszel rá pirospaprikát, majd a húst fehéredésig kevered rajta. Felöntöd egy kevés vízzel, sót, borsot, fokhagymát teszel bele, és addig párolod, amíg a hús megpuhul. Ha kell langyos vízzel pótolod a levét., Amikor kész, zsírjára sütöd. Közben kockára vágott krumplit olajon kisütsz, a húshoz teszed és átforralod.
szia :-)
Férjed Édesanyját nem kérdezted meg? Biztos jó néven venné, hogy fiának kedvezni akarsz a kedvenc kajájával.Főleg ugy, hogy hasonlitson az övéhez!!!
ahogy én készitem:
60 dkg sertés szüzérme (nekem más disznóhusból nem jött be, ez gyorsan elkészül, és nagyon finom. pulykából nem szeretek dolgozni, max.csirkemellből esetleg. Aldiban, esetleg Lidl-ben szoktam venni előrecsomagolt szüzérmét 1 db van egy csomagan. még nem volt rossz sose. két embernek az 1 db elég bőven legalábbis nálunk.A hentestől hoztam már olyat, hogy mosni kellett, mégis kukába landolt :-(
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
1-2 kávéskanál majoranna (függ a minőségtől is, van hogy 1 kk is elég)
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 hegyes paprika (ha szeretitek az erőset, vagy vágd ki az erét) karikázva
sok fekete bors. Én durvára darált szines borsot tartok itthon főzéshez általában. sima feketeborsot egyéb kajákhoz, őrölt fehérborsot fehér husokhoz.
szalonna gyufaszálnyira vágni, kicsit kiolvasztani, ha nem adja ki nagyon a zsirját, tegyél alá kicsi olajat, de ne "tocsogjon" a zsiradékba, hozzá karikára vágott vöröshagyma, szeletekre vágott fokhagyma (vigyázz ne égesd meg mert keserü lesz)
kicsit összepirit
bele a 2-3 cm széles 4-5 cm hosszu husicsikokat, kicsit összepirit, hogy elmenjen a hus szine, majd
apróra vágott petrust, sót borsot hegyes paprikát karikákra vágva, majorannát. ha nagyon fakónak találod tegyél rá pirinyó pirospaprikát.
Izlés szerint változtathatod a borsot, majorannát.....
Én szoktam tenni hozzá a végén külön megpárolt borsót :-) szaporitja is és szeretjük :-)
fedő alatt gyorsan átpuhul, utána fedő nélkül hagyd, mit elfogy alóla a lé, ha volt alatta. ha ugy gondolod, hogy saját leve kevés a párolódáshoz, tégy alá kicsi vizet, de a végén ezt is fedő nélkül párologtasd majd el.
Jó étvágyat kivánok. Én lehet, hogy azért anyós megkérdezném! JÓ PONT!! üdv. (egy anyós)
Variációk egy témára:
- apróra vágott hagymát dinsztelek
- ráteszem a viszonylag kis kockára vágott husit (sertés comb, vagy lapocka, esetleg tarja. A pulykamell nagyon száraz husi!)
- fehéredésig keverem, majd ici-pici vizet (sót, őrölt borsot bele), és födő alatt puhára párolom
- ha megpuhult, födő le, visszasütöm nemcsak zsírjára, hanem addig, míg a hús-kockák szép aranybarnára sülnek.
- ekkor kavarom bele a már előre elkészített, kockára vágott sült-krumplit
- egy marék zúzott fokhagymát is
Abban a percben elzárom alatta a gázt (fokhagyma meg ne égjen, különben keserű lesz!) és egy-két percre beborítom, hogy az egészet a fokhagyma íze-illata átjárja.
Köszönöm szépen a részletes válaszokat! :)
Kedves Első Válaszoló!
Vannak, akik tesznek borsót a brassóiba, vannak, akik nem. Jó lenne, ha elfogadnád, hogy erről nem tudtál, és nem mérgelődnél itt összevissza. Meg mi ez a szóhasználat? Nem "beleugatnak", hanem segítenek nekem, amire te nem voltál képes. És bár nem vagyok egy főszakács, de azért abban biztos vagyok, hogy a hagyma nem fog ártani neki.
Jah, hogyne.
Ennyi erõvel tatár beafsteeket is lehet csinálni csirkemellbõl jól átsütve...
Aki nem ért hozzá ne szóljon bele.
Te meg mondjuk külön idióta vagy, hogy magadtól nem vagy képes egy k#rva receptet megtalálni a neten.
Kedves The Evil That Men Do
Találtam Neked hagyma nélkülit paradicsompürével :-)
Azért megoszthattad volna az olvasókkal a Te saját verziódat is, hogy ne csak azok szóljanak hozzá a kérdéshez, akik csak "beleugatni" tudnak :-(
üdv. :-)
A 3. pont már fokhagymás tokányról regél :-)
Tudod a főzés attól szép, hogy "mindenki másképp csinálja" :-)
De lehet enni gyári fagyasztottat is, meg zacskós levest... is, az mindig egyforma :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!