Melyik a kedvenc pizzatok? Tejfolos vagy bolognai alap? Vagy
esetleg mas? Receptek is johetnek ;)
Figyelt kérdés
2013. jún. 29. 19:11
1/6 anonim válasza:
Tésztához:
1,5 dkg élesztő
1 kk cukor
35 dkg sima liszt
1 kk só
2 ek olívaolaj
2 dl meleg víz
Feltéthez:
füstölt-főtt császárszalonna
paprikás szalámi
A meleg vízben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet, a sót tálba tesszük, beleöntjük az élesztőt és az olajat, és annyi vizet még, hogy feszes, rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen megkelesztjük.
A feltéthez valókat összedaraboljuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk vékonyra. Beletsszük a tepsibe, megkenjük sűrített paradicsommal, és rárakosgatjuk a feltétet. Megszórjuk a fűszerekkel, és reszelt sajttal. Pirosra sütjük.
sütési hőfok:
190°C
sütési mód:
alul-felül sütés
2013. jún. 29. 19:16
2/6 anonim válasza:
Én a paradicsomos alapot szeretem, de a legjobb anyósom házi receptja. hagymát apróra összekockázol 2 közepeset. lassan olajon vagy zsíron üvegesre piritod, majd ráöntesz
2013. jún. 29. 19:36
3/6 anonim válasza:
Nem tudom hogy lehet megenni a tejfölös pizzát, nekem az pont olyan dolog amit utoljára tennék rá.
2013. jún. 29. 19:41
4/6 anonim válasza:
Én a paradicsomos alappal szeretem. a legjobb anyósom házi receptje. 2 közepes hagymát apróra kockázol, majd zsíron vagy olajon üvegesre pirítod, aztán házi elrakású 2-2,5 dl-es paradicsomot ráöntesz(ha nincs házi akkor a bolti töményet hígítod vízzel). majd lassan 15 percig fedő alatt főzd,amíg krémes állagú nem lesz a folyósból, elpárolog a víz róla. sóval borssal ízesítsd főzés közben, majd a végén pépesítsd le. isteni finom, 1 gáztepsire szoktuk kenni, vagy 2 db tescoban kapható lyukacsos aljú kb 26cm-es pizzasütőhöz elég. nem lehet megunni ezt a jó kis alapot. első alkalommal nekem nem lett tökéletes, de már jól beletanultam, könnyű, csak a hagymát megfelelő puhaságúra kell pirítani, meg a borssal óvatosan kell bánni. próbáld csak ki, és írj hogy milyen lett, ha valóban elkészíted!!
2013. jún. 29. 19:42
5/6 tomi92 válasza:
Nekem a hawaii pizza a kedvencem!
2013. jún. 29. 19:48
6/6 anonim válasza:
darálthúsos-borsós pizza (Mamma rosa fantázianévvel)
Alapvetően nem vagyok különösebben a pizzáért oda, de ez az ízkombináció 100-szor jobb az összesnél, amit valaha kóstoltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!