Mi a kedvenc vendégváró ételed?
A vendég ebédre jönne :)) szóval komplett kaja kellene...
nem túl drága, de annál fincsibb ételt keresnék!!
Tudom ,hogy azt irtad ,hogy ebédre jönne ,de nem mindig kell 3- 4 fogással elő rukkolni sokszor az egyszerübb jobb:
Nekem ilyen : Házi gyros szépen tányoron tálalva pitával
vagy akár a hamburger és a tortilla tekercs ,ezek után pedig egy jó kis fagyi kehely gyümölcsel tejszínhabbal
mindketten nagyon jóket írtatok!! köszönöm
a gond h elég konzervatív aki jön, ő nem eszik gyrost, hambit....de bmi jól hangzik ám !!!!!
Medve hagyma krémleves , rakott kelkáposzta ,
Vagy ha nagyon konzervativ : húsleves ,rántott hús ,
Mondjuk egy görög gyümölcs-leves a fentiek közül akármelyik ....
Süss csirkét akár natúr, akár bőre alá töltve, petrezselymes újkrumplival, ubi-salival
Ha inkább az egyszerű, de nagyszerű kell: akkor sütiből egy kis sajtos pogi + apró édes linzer tésztából.
Persze ha időd nincs sütni, egy jófajta cukiból egy tálca sütit hazaviszel, lehet hogy azt ís szívesen fogadja!
Látom nem egyszerü a vendéged :
esetleg tárkonyos csirke ragú leves ,Kárpáty borzaska ,
deszert : gesztenye püré ,vagy valamilyen pohár krém
Kárpáty Borzaska
Bármilyen húsbol nagyon finom :
Lereszeltem a krumplit, sóztam, borsoztam, belekevertem a reszelt fokhagymát, vegetát, lisztet és a tojást. Ebbe a kremzli (tócsni) masszába forgattam a hússzeleteket, egyik oldalát jól belenyomtam a masszába, közepesen forró olajba raktam és rákanalaztam egy adagot a hús felső oldalára. Közepes tűznél kicsit kisebb hőnél sütöttem, hogy a hús megpuhuljon, a krumplis rész pedig ne piruljon meg túlzottan. Az aranybarnára sült borzaskákat papírkendőn lecsöpögtettem az olajtól.
Tejföllel és reszelt sajttal szórva tálaltam.
nem egyszerű az tuti :))
linzer az tuti lesz, előző este csinálok h másnapra megpuhuljon!!
a borzaska is nagyon jó meg a töltött csírke is !!!
lehet a töltött csírke , krumplival, ubisalival lesz....(bár én személy szerint a borzaskát jobban szeretem, de neki jobban bejönne a töltött csírkés változat)
és ehhez milyen leves lenne a legjobb ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!