Mitől függ a sütési idő? Úgy értem miért tarthat 2x-3x annyi ideig a sütés mint a receptben.
Ma sütöttem muffint.
Követtem a receptet, ami azt írta 15-18 perc alatt sül meg.
Én azonos hőfokon és beállítással sütöttem, valami 40 perc után kapcsoltam ki. (Még nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán átsült-e rendesen, de akkor már el kellett indulnom itthonról. Az biztos, hogy 20 perc után még nagyon sápadt volt a teteje és nagyon ragacsos a belseje.)
Azt el tudom képzelni hogy pár percet befolyásol akár még a nyers tészta hőmérséklete is, de mi okozza a 2x-3x-os eltérést?
(A sütőnek semmi baja)
Ha chiamagot használsz tojás helyettesítésére azt először be kell áztatni 10-15 percre, csak utána lehet a tésztához adni. És csak néhány tojás helyettesítésére lehet használni, tehát ha a recept írt vagy 3 tojást, akkor már nem tudod kiváltani vele. Legalábbis ha jól értelmezem, az eredeti recept tojást írt és te chiamaggal akartad helyettesíteni.
És ez lehet hiba minden más tésztánál is, hogy a tojást nem rakod bele.
#61
Igen, vízbe áztatva raktam bele (ezt valóban elfelejtettem írni, nekem annyira evidens volt, emiatt bocsánat)
Az eredeti recept nem ír se tojást se chiát se semmit amúgy.
62: és hol találtad a receptet?
Ha random blogokon, gyűjtőoldalon, akkor alapból szkeptikusan kell kezelni.... Főleg ha nincs hozzá hivatkozás, hogy honnan van.
Nem csak Mo-on működnek ezek (mindmegette, nosalty, stb.) úgy, hogy a reklámbevételekből élnek... Ezért mindenhonnan begyűjtött recepteket feltesznek, ellenőrzés nélkül. Több recept = több kattintás = több reklámbevétel.
Ezért érdemes névhez köthető, értékelt, sokak által pozitívan visszajelzett blogokról, tuti kipróbált recepteket használni.
Ha már ragaszkodsz az angol nyelvű receptekhez, egy Martha Stewart, vagy Gordon Ramsey, Paul Hollywood, stb. stb. által publikált receptnél tuti ben fogsz mellényúlni..
#63
Fogalmam sincs már, régebben találtam. De elégedett vagyok vele, nagyon finom és jó az állaga amikor elkészül.
#64
Amikor egészben sütök puhára padlizsánt akkor egyáltalán nem elég ha a külseje pirul... 🙄
Annyiszor leírtam már hogy a sütőnek semmi baja... :/
Feladom 😂
Akkor se szar a sütő ha ez a fétisetek, befejeztem ezt a meddő kötekedést.
🙋♀️
Eredendően hibás elképzelés, hogy egy padlizsán/rakott krumpli/fokhagymás tarja ugyanúgy viselkedik sütés közben, mint egy kelt/kevert/gyúrt tészta.
Kéne egy ugyanilyen kontroll sütő, egyszerre berakni két tepsi muffint ugyanabból a tésztából.
Apropó, recept. Rendkívül kevésnek találom a folyadékot, a zabpehely ráadásul még szív fel folyadékot, nem beszélve a chia magról (hiába beáztatod előtte).
Keress egy tisztességes, kipróbált, tej- és tojásmentes muffin receptet. Steiner Kristófnak remekbe szabott vegán receptjei vannak, angolul is, ha ez ennyire fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!