Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől függ a sütési idő? Úgy...

Mitől függ a sütési idő? Úgy értem miért tarthat 2x-3x annyi ideig a sütés mint a receptben.

Figyelt kérdés

Ma sütöttem muffint.

Követtem a receptet, ami azt írta 15-18 perc alatt sül meg.

Én azonos hőfokon és beállítással sütöttem, valami 40 perc után kapcsoltam ki. (Még nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán átsült-e rendesen, de akkor már el kellett indulnom itthonról. Az biztos, hogy 20 perc után még nagyon sápadt volt a teteje és nagyon ragacsos a belseje.)

Azt el tudom képzelni hogy pár percet befolyásol akár még a nyers tészta hőmérséklete is, de mi okozza a 2x-3x-os eltérést?

(A sütőnek semmi baja)

2022. nov. 21. 16:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
75%
szar a recept/szar a sütő
2022. nov. 21. 18:16
 12/70 A kérdező kommentje:

Hú látom itt valamiért sokan szeretnék hogy rossz legyen a sütőm. Bocsi, de nem romlik el attól hogy még 5x leírjátok azt amit a kérdés kiírásakor kizártam. 😊

De biztos van akinek pont ma romlik el, hátha ez a gondolat feldob titeket (???)

2022. nov. 22. 08:21
 13/70 anonim ***** válasza:
81%

Igazán nem értelek: ha minden lehetséges megoldást kizársz, akkor miért teszel fel kérdést?

Emellett a sütö a legvalószínübb ok, ha ennyien írják, akkor a helyedben azért végiggondolnám, nem lehetséges-e mégis, hogy van benne igazság! (Feltéve, hogy értelmes ember vagy)

De eddig még sem a receptet nem linkelted be - pedig többen kérték -, sem azt nem írtad, milyen sütöd van - erre is többen rákérdeztek, sem arra nem válaszoltál, honnan tudod, milyen a sütö hömérséklete, ha nem mérted el extra sütöhömérövel.

A te ötleted, hogy a nyers tészta hömérséklete számtana, teljesen abszurd, egy lakásban minimum 15 fokos a tészta, mire összeállítod, mac. 25 ha nagyon meleg van és sokaig van a szobahömersékleten, ez kb 10-20 másodperc különbséget jelenthet a sütési idöre nézve.

2022. nov. 22. 08:28
 14/70 A kérdező kommentje:

Hol zártam ki "minden" lehetséges megoldást? Akárhogy számolom, a szr sütő az 1 (egy) db megoldás.

Végiggondoltam a kérdés kiírása ELŐTT, pont ezért írtam le hogy semmi baja.

Nem vagyok otthon, majd előtúrom a receptet ha ennyire fontos, bár nem tudom miért ennyire nehéz általánosságban írni.

"A te ötleted, hogy a nyers tészta hömérséklete számtana, teljesen abszurd"

Nyilván abszurd, épp ezért írtam hogy nem hinném hogy ez okozza.

2022. nov. 22. 08:32
 15/70 anonim ***** válasza:
76%
Nem kell a recept, a sütőd szar.
2022. nov. 22. 08:49
 16/70 anonim ***** válasza:
30%

8, 10, 11 válaszolók leírták, hogy a receptben is lehet a hiba. A többiek azt, hogy a sütő is lehet rossz illetve te is beállíthattad rosszul (nem megfelelő program, hőmérséklet, előmelegítés hiánya).

Ha ez neked egy megoldás...

2022. nov. 22. 09:32
 17/70 anonim ***** válasza:
80%

#14: többen is kérték már, lécci linkeld már be a vonatkozó receptet! Vagy pötyögd be a hozzávalókat. Hogy lássuk az arányokat...

Mereven elutasítasz minden sütővel kapcsolatos kétséget, akkor csak a receptnél lehet valami gubanc. 40 perc alatt, a szokásos hőmérsékleten, egy muffin kb. szénné ég.

Nem lehet, hogy valami mennyiséget benéztél, és ml helyett dl mennyiségű folyékony hozzávalót adtál hozzá? VAgy vmi hasonló gixer?

2022. nov. 22. 09:47
 18/70 A kérdező kommentje:

Nem 😊

Nem írtak semmi konkrétumot, hogy mi okozhatja.

A "rossz a sütő" meg a nem megfelelő program, hőmérséklet irreleváns válasz mert azzal kezdtem hogy leírtam hogy ezek megfelelőek.

Mint írtam, majd otthon bemásolom, nem tudok linkelni egy darab papírt.

Nem is fér 20 deci víz a mérőpoharamba, szóval erősen kétlem hogy benéztem volna 😆 írtam, hogy nem vagyok ennyire hülye

2022. nov. 22. 10:15
 19/70 A kérdező kommentje:
Ja, és nem égett szénné, nagyon jó lett. 😊
2022. nov. 22. 10:17
 20/70 anonim ***** válasza:
84%
Azért ha az autópályán mindenki szembejön meg villog fusson át a fejedben, hogy esetleg te mész a forgalommal ellenkező irányban.
2022. nov. 22. 10:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!