Mitől függ a sütési idő? Úgy értem miért tarthat 2x-3x annyi ideig a sütés mint a receptben.
Ma sütöttem muffint.
Követtem a receptet, ami azt írta 15-18 perc alatt sül meg.
Én azonos hőfokon és beállítással sütöttem, valami 40 perc után kapcsoltam ki. (Még nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán átsült-e rendesen, de akkor már el kellett indulnom itthonról. Az biztos, hogy 20 perc után még nagyon sápadt volt a teteje és nagyon ragacsos a belseje.)
Azt el tudom képzelni hogy pár percet befolyásol akár még a nyers tészta hőmérséklete is, de mi okozza a 2x-3x-os eltérést?
(A sütőnek semmi baja)
Hú látom itt valamiért sokan szeretnék hogy rossz legyen a sütőm. Bocsi, de nem romlik el attól hogy még 5x leírjátok azt amit a kérdés kiírásakor kizártam. 😊
De biztos van akinek pont ma romlik el, hátha ez a gondolat feldob titeket (???)
Igazán nem értelek: ha minden lehetséges megoldást kizársz, akkor miért teszel fel kérdést?
Emellett a sütö a legvalószínübb ok, ha ennyien írják, akkor a helyedben azért végiggondolnám, nem lehetséges-e mégis, hogy van benne igazság! (Feltéve, hogy értelmes ember vagy)
De eddig még sem a receptet nem linkelted be - pedig többen kérték -, sem azt nem írtad, milyen sütöd van - erre is többen rákérdeztek, sem arra nem válaszoltál, honnan tudod, milyen a sütö hömérséklete, ha nem mérted el extra sütöhömérövel.
A te ötleted, hogy a nyers tészta hömérséklete számtana, teljesen abszurd, egy lakásban minimum 15 fokos a tészta, mire összeállítod, mac. 25 ha nagyon meleg van és sokaig van a szobahömersékleten, ez kb 10-20 másodperc különbséget jelenthet a sütési idöre nézve.
#13
Hol zártam ki "minden" lehetséges megoldást? Akárhogy számolom, a szr sütő az 1 (egy) db megoldás.
Végiggondoltam a kérdés kiírása ELŐTT, pont ezért írtam le hogy semmi baja.
Nem vagyok otthon, majd előtúrom a receptet ha ennyire fontos, bár nem tudom miért ennyire nehéz általánosságban írni.
"A te ötleted, hogy a nyers tészta hömérséklete számtana, teljesen abszurd"
Nyilván abszurd, épp ezért írtam hogy nem hinném hogy ez okozza.
8, 10, 11 válaszolók leírták, hogy a receptben is lehet a hiba. A többiek azt, hogy a sütő is lehet rossz illetve te is beállíthattad rosszul (nem megfelelő program, hőmérséklet, előmelegítés hiánya).
Ha ez neked egy megoldás...
#14: többen is kérték már, lécci linkeld már be a vonatkozó receptet! Vagy pötyögd be a hozzávalókat. Hogy lássuk az arányokat...
Mereven elutasítasz minden sütővel kapcsolatos kétséget, akkor csak a receptnél lehet valami gubanc. 40 perc alatt, a szokásos hőmérsékleten, egy muffin kb. szénné ég.
Nem lehet, hogy valami mennyiséget benéztél, és ml helyett dl mennyiségű folyékony hozzávalót adtál hozzá? VAgy vmi hasonló gixer?
#15
Nem 😊
#16
Nem írtak semmi konkrétumot, hogy mi okozhatja.
A "rossz a sütő" meg a nem megfelelő program, hőmérséklet irreleváns válasz mert azzal kezdtem hogy leírtam hogy ezek megfelelőek.
#17
Mint írtam, majd otthon bemásolom, nem tudok linkelni egy darab papírt.
Nem is fér 20 deci víz a mérőpoharamba, szóval erősen kétlem hogy benéztem volna 😆 írtam, hogy nem vagyok ennyire hülye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!