Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Öreg háziasszony vagyok,...

Öreg háziasszony vagyok, tudok főzni. De nem csináltam még egész, bőrös csirkemellet egyben. Van sütőzacskóm is. Sütési idő, hőfok? Nem szeretem a száraz hust.

Figyelt kérdés
2017. jún. 16. 20:28
 1/7 anonim ***** válasza:
11%
Hát pedig a csirkemell az száraz...
2017. jún. 16. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Imádtam az első mondatot, nagyon cuki :)


A csirkemell csak azok szerint száraz akik nem tudják elkészíteni. Ez amúgy minden húsra igaz, ha túlsütöd, kiszárítod akkor ehetetlen lesz. Egy jól, ízlésesen, szaftosan elkészített hús viszont nagyon jó tud lenni, legyen az szűz, kacsamell, hátszín vagy akár csirkemell.


Én így csinálom: forrósíts fel egy serpenyőt minimális olajjal annyira amennyire csak lehet, maximum fokozat, az a jó ha füstöl az olaj. Ekkor rakd be a csirkemellet, kb 30-40 másodpercig süsd úgy az egyik oldalát hogy picit nyomod le fakanállal. Fordítsd meg, azt is süsd ennyi ideig. Ha még nem fehér minden része akkor az oldalára is fordítsd, lényeg hogy mindenhol süljön rá egy kéreg ami nem engedi kifolyni a levet, tehát nem szárad ki. Ha ez megvan akkor dobd be előmelegített 180 fokos sütőbe, 4-6 percig süsd ott. Ha kivetted takard le alufóliával 10 percre, utána lehet felvágni és enni. Puha, omlós, szaftos lesz így. Kicsit körülményes, de köszönőviszonyan nincs azzal a csirkemellel mit 30-40 percre bevágnak a sütőbe vagy amit 10 percig kínoznak serpenyőben.

2017. jún. 16. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Az első kettőről nekem is az a véleményem, ami Neked. Ezt a módszert ismerem, amit leirtál. De most komondottan egy nagy, kilósnál nagyobb bőrös, csontos csirkemellről van szó, ami EGYBEN MARAD ! Sütőben sül, lehetőleg zacskóban / először vettem zacskót /, és sütés után az asztalon szelünk belőle. Na ez legyen szaftos, puha. Nagyon sokszor láttam főzős müsorban, de soha nem mondták a sütési időt. Azt már olvastam, hogy előmelegitett 200 fokos sütőben készül. De könyörgöm MENNYI IDEIG ???? Ma lesz, már be van sózva. Ha nem kapok választ, ugy gondolom, hogy kb. 30 percig fogom sütni, akkor felvágom a zacskót, és még tiz percig anélkül sütöm. Dobok a zacsiba pár uj krumplit, és egy kis répát is. Lesz, amilyen lesz, próba. Majd én megeszem, mert diétázom, fogyózok. Majd referálok az eredményről.
2017. jún. 17. 07:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A 30 perc után próbáld meg, hoyg átsült-e - ezt a lekönnyebben úgy tudod, hogy fözökanállal megnyomod a húsdarabot. Ha nem rugalmas, hanem van ellenállása, akkor átsült, ha még visszarugózik, akkor pár percet még süsd.


De azt vedd figyelembe, hogy ha kivetted, utána még "utánsül", amíg kicsit pihen a húsdarab.


HA meg netán túl száraz lenne, akkor valamilyen mártással még meg lehet enni - ez lehet akár ketchup is, nem feltétlen valami kalóriadús dolog.


Sok sikert!

2017. jún. 17. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi , igy lesz. De tényleg.

Tv-ben mikor felvágják szinte rózsaszin, és folyik belőle a szaft.

2017. jún. 17. 10:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

# 5


Azzal számolj hogy elsőre nem sikerül pont olyanra, talán másodikra sem, ki kell tapasztalni. Minden sütő más.

2017. jún. 17. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon jól sikerült. A végén 40 perc sütés volt zacskóval, majd még tiz perc piritás zacskó nélkül. Jó lett. A vele sült krumpli kicsit sós lett a kicsorgó létől, de legközelebb teljesen só nélkül teszem bele. Szaftos, finom. A csontja még egy hangyányit rózsaszin is. Felkerült az étlapra.
2017. jún. 17. 14:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!