Milyen palacsintatésztát keverjek? El is follyon, ne kelljen forgatni a sütőt. Valamint meg se száradjo olyan hamar. (ha túl híg el el folyik, de a széle száraz, törik)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát azt érezni kéne ahogy a merőkanállal belemersz.Ezt így nem lehet elmagyarázni.De se nem híg se nem sűrű olyan palacsintatészta sűrűségű a jó.
Én úgy szoktam, hogy ahogy sütöm sorban egymás tetejére teszem és nem piszkálom amíg az összeset kisütöm.
Így nem szárad ki és nem is hül ki olyan gyorsan.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát azt érezni kéne ahogy a merőkanállal belemersz.Ezt így nem lehet elmagyarázni.De se nem híg se nem sűrű olyan palacsintatészta sűrűségű a jó.
Én úgy szoktam, hogy ahogy sütöm sorban egymás tetejére teszem és nem piszkálom amíg az összeset kisütöm.
Így nem szárad ki és nem is hül ki olyan gyorsan.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha megkavartad, hagyd egy kicsit pihenni, (kb. 15 perc) majd a liszt még sűríti. Addig előkészíted a tölteléket, tányérokat, serpenyőt és egyebet. Majd ha belekavarsz és azt érzed, sűrű, annyit tejet/vizet adj hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a hidegen folyó étolaj, gépolaj...
Ha a széle a palacsinta-sütőben túl vékonyra sikerül, akkor törik!!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Előrebocsátom, hogy én a vékonyra sütött palacsintát szeretem. Ez azt jelenti, hogy nekem mindenképpen forgatnom kell a palacsintasütőt. Nálam, ha már nem kell forgatni, akkor túl híg a tészta.
Állagra olyan mint a 30%-os hideg habtejszín.
Én tapadásmentes sütőben sütöm, de félsüléskor egy szilikonos "kenőtollal" a serpenyő szélét egy leheletnyi olajjal körülkenem, hogy könnyebben megfordítható legyen majd a palacsinta. Lehet ez is szerepet játszik abban, hogy nekem a széle nem válik törékennyé.
A sütő forgatásával egyenletes vastagságú lesz a palacsinta. Ha hagynám magától terülni, a közepe vastagabb, a széle vékonyabb lenne. Lehet emiatt törik a tied, hogy a széle vékonyabb mint a közepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!