Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen palacsintatésztát...

Milyen palacsintatésztát keverjek? El is follyon, ne kelljen forgatni a sütőt. Valamint meg se száradjo olyan hamar. (ha túl híg el el folyik, de a széle száraz, törik)

Figyelt kérdés
2017. febr. 23. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát azt érezni kéne ahogy a merőkanállal belemersz.Ezt így nem lehet elmagyarázni.De se nem híg se nem sűrű olyan palacsintatészta sűrűségű a jó.

Én úgy szoktam, hogy ahogy sütöm sorban egymás tetejére teszem és nem piszkálom amíg az összeset kisütöm.

Így nem szárad ki és nem is hül ki olyan gyorsan.

2017. febr. 23. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az olaj mennyiségétől is függ, hogy mennyire száraz a palacsintád.
2017. febr. 23. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
54%

Hát azt érezni kéne ahogy a merőkanállal belemersz.Ezt így nem lehet elmagyarázni.De se nem híg se nem sűrű olyan palacsintatészta sűrűségű a jó.

Én úgy szoktam, hogy ahogy sütöm sorban egymás tetejére teszem és nem piszkálom amíg az összeset kisütöm.

Így nem szárad ki és nem is hül ki olyan gyorsan.

2017. febr. 23. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha megkavartad, hagyd egy kicsit pihenni, (kb. 15 perc) majd a liszt még sűríti. Addig előkészíted a tölteléket, tányérokat, serpenyőt és egyebet. Majd ha belekavarsz és azt érzed, sűrű, annyit tejet/vizet adj hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a hidegen folyó étolaj, gépolaj...


Ha a széle a palacsinta-sütőben túl vékonyra sikerül, akkor törik!!!

2017. febr. 24. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Előrebocsátom, hogy én a vékonyra sütött palacsintát szeretem. Ez azt jelenti, hogy nekem mindenképpen forgatnom kell a palacsintasütőt. Nálam, ha már nem kell forgatni, akkor túl híg a tészta.

Állagra olyan mint a 30%-os hideg habtejszín.


Én tapadásmentes sütőben sütöm, de félsüléskor egy szilikonos "kenőtollal" a serpenyő szélét egy leheletnyi olajjal körülkenem, hogy könnyebben megfordítható legyen majd a palacsinta. Lehet ez is szerepet játszik abban, hogy nekem a széle nem válik törékennyé.

A sütő forgatásával egyenletes vastagságú lesz a palacsinta. Ha hagynám magától terülni, a közepe vastagabb, a széle vékonyabb lenne. Lehet emiatt törik a tied, hogy a széle vékonyabb mint a közepe.

2017. febr. 24. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!