Mitől függ a sütési idő? Úgy értem miért tarthat 2x-3x annyi ideig a sütés mint a receptben.
Ma sütöttem muffint.
Követtem a receptet, ami azt írta 15-18 perc alatt sül meg.
Én azonos hőfokon és beállítással sütöttem, valami 40 perc után kapcsoltam ki. (Még nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán átsült-e rendesen, de akkor már el kellett indulnom itthonról. Az biztos, hogy 20 perc után még nagyon sápadt volt a teteje és nagyon ragacsos a belseje.)
Azt el tudom képzelni hogy pár percet befolyásol akár még a nyers tészta hőmérséklete is, de mi okozza a 2x-3x-os eltérést?
(A sütőnek semmi baja)
#30
3 éves electrolux villanysütő, ha ennyire fontos
#32
Nem kerültem semmit, leírtam többször is hogy úgy csinálom ahogy az aktuális recept írja.
32: nem véletlenül titkolja ezeket...
CSak túráztatni akarja a GYK közönségét...
Dehogynem kikerülöd. Például ezt:
Mennyi ideig melegíted elő a sütőt?
#34
Nem, nem merül fel hogy rossz a sütő ha MINDEN MÁST a bolygón jól süt.
#35
Nem
#36
Nem titkolom, leírtam.
#37
Annyi ideig, hogy olyan hőmérsékletű legyen amilyenre szükség van a recepthez, természetesen. Mifelénk ezt jelenti az előmelegítés...
Na, akkor már mindent tudunk :D
Szerinted mi a hiba?
#39
Szerintem? Liszt fajtája, nedves-száraz összetevők aránya, ilyesmikben gondolkozom hiszen ez az ami a tésztában számít, de más esetben nem. Növényi tejet használok a sima helyett, lehet hogy abból több vagy kevesebb kellene mint tehéntejből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!