Mitől függ a sütési idő? Úgy értem miért tarthat 2x-3x annyi ideig a sütés mint a receptben.
Ma sütöttem muffint.
Követtem a receptet, ami azt írta 15-18 perc alatt sül meg.
Én azonos hőfokon és beállítással sütöttem, valami 40 perc után kapcsoltam ki. (Még nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán átsült-e rendesen, de akkor már el kellett indulnom itthonról. Az biztos, hogy 20 perc után még nagyon sápadt volt a teteje és nagyon ragacsos a belseje.)
Azt el tudom képzelni hogy pár percet befolyásol akár még a nyers tészta hőmérséklete is, de mi okozza a 2x-3x-os eltérést?
(A sütőnek semmi baja)
Elöször meg kellene mérni a sütöben a höfokot, mert attól, hogy azt mutatja, hogy X fokra melegít, még nem biztos, hogy igaz.
Másrészt a muffinhoz tényleg elö kell melegíteni a sütöt.
Harmadszor nem kizárt, hogy a megadott idö/hömérséklet a légkeveréses sütöre vonatkozik, ha alsó-felsö sütéssel csinálod vagy gázzal, akkor kb 20 fokkal magasabb hömérsékletre van szükség.
Nekem is ez volt az első ötletem! :)
Tutira 180 fokra elő volt melegítve a sütő?
Egy muffin 20 perc alatt egészen biztosan átsül. Hurkapálcával vgy hústűvel tudod ellenőrizni, hogy belül is át van-e sülve.
Természetesen előmelegítettem, nem hittem hogy ez kérdés lehet😅
Írtam fent, hogy azonos beállítás. A recept alsó-felső sütést írt, tehát én is azt kapcsoltam.
4: villanysütő?
Nem lehet, hogy elromlott a termosztátja?
Én alsó-felső légkeverésen szoktam sütni 180 fokon a muffint, és 15p után már általában le kell takarni, mert túlpirul a teteje. De 20 perc alatt teljesen átsül.
Írtam, hogy a sütőnek semmi baja. MINDEN készkaja, mirelit kaja a csomagoláson jelzett időtartam alatt lesz kész.
Amikor magam csinálok valamit, akkor viszont sokkal tovább tart, mint a recept.
És ez mindig így van, nem hiszem hogy mindig elromlik amikor sütit csinálok, és mindig megjavul amikor mirelit kaját...
Ezért kérdezem, hogy mi okozhatja. Pl tudom is én, a liszt márkája vagy a víz hőfoka vagy akármi ilyesmi.
Nem vagyok hülye, nem véletlenül írtam fent amit írtam....
idedobod a receptet?
Mármint a muffinét... Nem lehet, hogy túl sok benne a folyadék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!