Mitől függ a sütési idő? Úgy értem miért tarthat 2x-3x annyi ideig a sütés mint a receptben.
Ma sütöttem muffint.
Követtem a receptet, ami azt írta 15-18 perc alatt sül meg.
Én azonos hőfokon és beállítással sütöttem, valami 40 perc után kapcsoltam ki. (Még nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán átsült-e rendesen, de akkor már el kellett indulnom itthonról. Az biztos, hogy 20 perc után még nagyon sápadt volt a teteje és nagyon ragacsos a belseje.)
Azt el tudom képzelni hogy pár percet befolyásol akár még a nyers tészta hőmérséklete is, de mi okozza a 2x-3x-os eltérést?
(A sütőnek semmi baja)
#20
Szerintem nem én tehetek arról, hogy VILÁGOSAN és ELŐRE leírtam infókat hogy elkerüljem a fölösleges köröket, ennek ellenére pár troll meg köti az ebet a karóhoz hogy jobban tudják. 🤷♀️
#21
Ahh, igazad van. Ezt írtad:
"ml helyett dl mennyiségű folyékony hozzávalót adtál", a muffin után kenyeret sütöttem és az maradt a fejemben, ahhoz 200 ml víz kellett, összekevertem. (Ráadásul 200 deci még annyira se fért volna be 😆)
#23
Nem írt a recept 40 percet, pont erről szól a kérdésem, hogy több lett mint amit a recept ír.
Szerintem leírtam már elégszer hogy nem vagyok fogyatékos, feltételeztem hogy nyilvánvaló hogy az előírt hőfok az az előírt hőfokot jelenti, a muffin meg azt jelenti hogy muffinformában sül.
Egyébként bemásolhatom a receptet de mondjuk azt is leírtam hogy mindig így van, akármilyen tésztát sütök akármilyen receptből.
#24
Miért lennék debil? Mert nem rossz a sütőm, hiába kárognak többen is? :D
1. ha ennyiből áll a sütési tapasztalatod, hogy mirelit kaja és muffin, akkor legyen benned annyi alázat a gasztronómia és a válaszolók iránt, hogy minden feltételezett hibázási lehetőséget ELLENŐRZÖL. Ha már kérdést tettél fel.
2. milyen típusú sütőd van? Villany? Gáz? Modern? Régebbi?
3. vegyél egy hőmérőt, ami alkalmas sütő hőmérsékletét is mérni.
4. természetesen kell a recept is, és az is, hogy te pontosan mit csináltál, mennyi ideig. Mennyi ideig melegítetted elő a sütőt például.
#27
Nagyon helyes, köszi!
#28
Hol írtam, hogy ennyiből áll a tapasztalatom?
Lassan úgy érzem, hogy más kérdésre válaszolgatnak sokan, mint amit én kiírtam.
Akkor írok egy listát: mirelit dolgok, zöldségek, rakott ételek, csőben sült ételek, rántott ételek, MINDEN egyéb étel úgy sül ahogy a recept írja, annyi idő alatt van kész. A saját készítésű tészták viszont sokkal tovább. Mint ahogy leírtam már korábban.
Továbbra se tartom valószínűnek, hogy a sütőm azt figyeli hogy most padlizsán sül akkor jól működik, most fagyasztott pizza akkor jól működik, most fasírt akkor jól működik, hoppá tészta akkor jól elromlik, mert ilyen kis gonosz........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!