Hogyan lehetnék gyorsabb a konyhában?
De mit takarítottál a főzés mellett, kérdező, és hogyan? Mert ha közben annyira mostad az ablakot, hogy elfelejtetted feltenni a rizst főzni, miközben a hús már rég kész volt, akkor ezt tényleg benézted. Akkor tényleg tervezd meg, hogy mire mennyi idő kell, és úgy dönts, hogy van-e mellette kapacitásod mást csinálni.
De ha mondjuk annyi volt, hogy főzés közben elmosogattad az edényeket, amiket épp az előbb használtál, akkor más volt a hiba.
Mit főztél, hogyan, és mit csináltál mellette?
Ha ennyi mindent csinálsz, teljesen oké, hogy sokáig tart.
Ezt a délelőttött is hasznosan töltötted, örülj kicsit magadnak!
#21: kb. ezt akartam én is megkérdezni! :)
Simán lehet addig takarítani, amíg pl. a leves, vagy a krumpli fő....
Még 20 percbe is belefér (rizsfőzés) két ablak megpucolása, vagy egy gyors porszívózás.
Ha a kérdezőnek a szervezéssel van gondja, tehát hogy amíg az egyik étel fő, addig a köretet, vagy a desszert elkészítését hogyan ütemezze, az tanulható.
Nem értem, hogy egy egyszerű kérdés miatt miért kell vitázni.
Az én gyerekem 5:30 és 6 között kel, teljesen magától. Néha, elvétve alszik 7-ig.
A férjem is ilyen volt világ életében, ébresztő nélkül is korán kel.
Van, aki úgy vallja, hogy ez alkati dolog, van bagoly, és van pacsirta típus. Hát, mi így jártunk. Cserébe legkésőbb már 8-kor alszik.
Ébredés után fél órával már éhes a gyerek, persze, hogy délben ebédelünk.
"Ti nyilván fél 8-8-kor csipásan, pizsamában megtámadjátok a reggelizőasztalt és azonnal tömitek magatokat, mondjuk fél 9-ig. Ez sem indokolja, hogy 12-kor megint ennetek kell"
Fél 8-8-kor mi már nem csipásan szoktunk kóvályogni, hanem felöltözve reggelizünk, de mivel nem reggelizünk sosem sokat, nem vagyunk a reggel evős típusok, ezért igen, mi délben ebédelni szoktunk.
Egyébként felesleges itt hepciáskodnod, te kérted számon a kérdezőt, minek ebédelnek már délben, mintha törvényszerű lenne, hogy mindenki ágyban fekszik hétvégén 9-10-ig, pedig a kérdése nem ez volt. És igen, lehet, hogx ők korán kelnek és délben már ebédelnek.
Úr Isten!
Vannak koránkelő emberek!
Gyerünk, gyorsan támadjuk le őket a váaszokban, minden koránkelő hülye, és maradi, csak úgy lehet jó, ahogy én csinálom!
Szerintem ne vigyük félre a témát.....
A főzésnél az ütemezés a lényeg. Amíg fő a köret, addig ki lehet klopfolni a húst, vagy fordítva.... A zöldségaprítás se annyira időigényes... ugyan sose mértem stopperrel, de 4 főre raguleveshez kb. 10 p alatt fel van aprítva minden.
Egy óránál többet ritkán szoktam ezekkel foglalkozni hétvégén sem. Nagyobb családi ebédeknél, amikor nagyszülők, egyéb rokonok is jönnek (Húsvét, Karácsony) nyilván több idő szükségeltetik, de egy átlagos hétvégi ebédet össze lehet dobni max. egy-másfél óra alatt. Természetesen a főzési vagy sütési időt nem számítom ide, de ott legfeljebb 5 mp kavarás, vagy rákukkantás kell...
8
A sütiporom a következő:
(a bögre 2,5dl-es)
1 bögre liszt
1/2-ed bögre cukor
1 cs vaniliás cukor
1/2 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor (nem kötelező)
Ebből mindig csinálok többet, tehat van 5 befőttesüveg fent a konyhaszekrény tetején "sütipor" felirattal.
A tejes recept a konyhaszekrány belsejébe van ragasztva, bár tudom fejből.
Ha sütöm, teszek hozzá egy pohár natúr joghurtot, 2-3 ek olajat, és egykis mértű tojást.
Ehhez, ha akarsz tehetsz 5 dkg apróra vágott csokit, vagy 10 dkg bármilyen gyümölcsöt. Legegyszerűbb, ha van otthon fagyasztott, magozott meggy, cseresznye, azt bele, és kész.
Ez nálam megy a robotgépbe, álványos, még csak tartani se kell.
Kikenem a formákat, előmelegített sütőben 180 fokon sütöm. gyorsan kész, de nem tudom meddig kell sütni, mert minden sütő más, az előzőben lassabban sült. A tűpróba megmondja.
Egyszer lusatságból, (oké, én hetnte tönnször csinálok valami sütit) hogy egyszer próbáltam simán tepsiben sütni, úgy pocsék sajnos.
DE ezt még egy kicsigyerek is összeüti felügyelettel, lehet még élvezné is. Nyugodtan vond be őt is a konyhai dolgokba.
Épp most keresem a tökéletes bögrés pite receptet, lehet egyszer írok majd ki kérdést ezzel kapcsolatban.
Ha kiürül egy befőttesüveg, én el se mosom (a lisztes dobozt se mosom el, csak utántöltöm) és ha kiürül, akkor mérem újra, megy bele ugyanaz.
Én szeretem így csinálni.
29: igen, a muffin egy szuperjó jolli-joker! :)
Nálunk ilyenkor gyümölcsszezonban a galette a legnépszerűbb. Sima linzertésztát a késes robotgépben 2 perc összemorzsolni, majd összenyomkodni. Be a hűtőbe, fél óra múlva kinyújtom, a közepébe tetszőleges gyümölcsöket halmozok, amit előtte átforgattam kevés keményítőbe, porcukorba, és esetleg fahéj-szegfűszeg, stb. fűszerekkel. Felhajtogatom a szélét, lekenem tojással, és már mehet is a sütőbe. Igazi rusztikus kinézetű pite. :)
pl. itt egy recept:
Én a klasszikus 3:2:1 arányt használom inkább, tehát 30 deka liszthez 20 dkg vaj, és 10 dkg porcukor. Ebből két elég nagy galette lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!