Hogyan lehetnék gyorsabb a konyhában?
Mihez képest gyors?
Mondjuk ahhoz képest, mint egy gyakorlott háziasszony? Vagy egy gyakorlatlan, első főztjeit, sütijeit készítő, lelkes amatőr? Vagy annyira, mint egy tévés gasztroreality show gyorstalpalón kiképezett és mélyvízbe dobott, és ezzel együtt saját sikerén/kárán pár hét alatt "profivá" avanzsált sztárszakács, aki meg tud maradni a szakmában, vagy nem?
Amúgy szerintem ez tipikusan az a szakma, amit csak sok-sok gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás "árán" lehet megtanulni...
Nincs rutinod? Nyugi, majd megjön!
Normális ételeket főzök naponta-2 naponta 3 főre, de ha az előkészítés több mint félóra, akkor nyilván amputálták az egyik karom.
A főzési időt nem számolom, az már a tűzhely dolga.
Hétvégén, amikor komplettebb a kaja - leves, esetleg kétféle főétel, süti, - akkor szokott 1,5-2 órába telni az előkészítés, de úgy, hogy közben mindent elmosok és tisztán hagyom ott a konyhát.
Néha "darabolom" a dolgot.
Ha este előre el van készítve, másnap könnyen nekiállok.
Sok "fél projekt" van fagyasztva, pl Bolognai szósz. Abból nagy mennyiséget is ugyan annyi idő csinálni.
Van továbbá saját "sütipor"-om is. Ez csak annyi, hogy a bögrés muffin száraz összetevői (ahol a sorrend nem számít, csak bele kell dobni mindent a robotgépbe) egy befőttes üvegben várják, hogy édességes kedvem legyen. (sütőpor, cukor, liszt, kakaó összekeverve)
Akkor tudom, hogy ehhez már csak egy tojás, és egy pohár joghurt kell, mehet a formába.
Hétvégén nagyon szeretnék 12:00-kor friss, gőzölgő ebédet tenni a családom elé, tiszta konyhában. Sajnos már régóta a pályán vagyok, így nem lesz egyszerű változtani.
A férjem szerint a mai napon az volt a gond, hogy takarítottam mellette. Ne de ha azt is meg kell csinálni...
A férjed miert nem takarít míg te főzöl?
És ez a délben ebednek kell lennie is egy marhaság. Akkor van ebed amikor elkészül. Ha fél 3kor, akkor eszünk.
Kérdező!
Ti hétvégén is 5-6-7 órakor keltek? Mert egyébként nem indokolt a 12 órai ebéd. Sokan alig előbb reggeliznek. A 12 órai ebéd anno az aratók és a hajnali kelők miatt lett kitalálva, de más napi ritmus mellett nem szentírás.
Mi hétvégén, ha nem megyünk sehova, akkor 9-10 körül reggelizünk, 2 felé ebédelünk.
Hétköznap egyszerű fogások vannak, azok gyorsan el szokotak készülni.
A hétvégi főzés azonban katasztrófa.
Ha 1,5-2 óra alatt végeznék nagyon jó lenne, de nekem sokkal tovább tart.
Igaz, hogy előre is főztem, de akkor is sokallom az időt.
Jó ötlet a darabolás.
A sütiport is kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!