Vannak olyan ételek, amit otthon másképp neveztek, mint pl egy étteremben szerepel az étlapon?
Figyelt kérdés
Tolna megyében éltem, és 10 éve költöztem Somogy megyébe. Mi otthon/ismerősök/rokonok mindig zöldborsó szót használtunk, de itt somogyban meg cukorborsót.2022. aug. 18. 10:55
51/68 anonim válasza:
48. Ez pontosan így van, inkább a nagyszüleim ettek kimondott hasábkrumplit, mivel csak azt tudták megrágni.
52/68 anonim válasza:
40. Igen, ez a császármorzsa. Mi is így készítjük
53/68 anonim válasza:
Ma is tanultam valamit, köszi. :)
54/68 anonim válasza:
40. Na, most itt lisztet és búzadarát is tesznek bele. Akkor ez most micsoda?
55/68 anonim válasza:
54: a szokásos szoky-féle összezagyválás... :-D
56/68 anonim válasza:
55. Azért vannak jó receptjei is.
57/68 anonim válasza:
Itt is látszik, hogy EGYBEN kell megsütni a masszát, és mikor már mindkét oldala átsült, akkor kell falatnyi darabokra vágni, pporcukrozni, és rákaramellizálni a darabkákra a cukrot a serpenyőben.
A szoky féle zagyválás meg a daramorzsa módjára csinálja, vegyes alapanyagból. Folyamatos kevergetéssel, grízsmarni.
58/68 anonim válasza:
55: tudom, hogy sokan istenítik,.... lehet, hogy kezdők számára tud újat mondani, de én már 30++ éve háziasszonykodom, nekem túl zsíros, túl zagyválós amit művel.
59/68 anonim válasza:
58. Annyira már én sem istenítem, mert már találtam olyat aki jobban a szám íze szerint főz.
60/68 anonim válasza:
Nyilván ízlések és pofonok kérdése ez is...
Nekem már 15 évvel ezelőtt is sokkal jobban bejöttek a chili és vanília, fűszeres eszter, lila füge, és az akkori egyéb gasztrobloggerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!