Önkiszolgáló étteremben olyan szép nagy darab vékony rántott csirkemelleket láttam. És ettem. Milyen módszerrel tudnám ezt én is otthon megcsinálni?
Figyelt kérdés
2021. febr. 5. 23:26
1/10 A kérdező kommentje:
Elképzelni sem tudom hogyan lehet olyan vékonyra klopfolni, hogy ne essen szét 1000 darabra (?)... Vagyis hogy egyben maradjon
2021. febr. 5. 23:29
2/10 anonim válasza:
A csirkemellett nem klopfoljuk, mert tényleg szétmállik. Lehártyázzuk. Szép, vékonyabb szeletekre vágjuk. Először középen kettévágod az egész mellett. Kapsz két felet. Aztán vízszintesen vágod kb. 3 szeletre. Annál vékonyabbra nem szabad. A mellét párizsiasan (liszt, tojás, liszt; vagy liszt + palacsintatészta) szoktam sütni. Persze ízlés dolga.
3/10 anonim válasza:
Én egy kg mellből kb 22 szelet vékony szeletet vágok és még klopfolom is egész vékonyra. Nem esik szét, sose volt ilyen problémam.
4/10 anonim válasza:
Én nejlonzacskóban panírozom, úgy jobban egyben marad. Mondjuk nagyon vékonyra nem szoktam, szeretem, ha vastagabb a hús, mint a panír.
5/10 anonim válasza:
2-es teljesen jót írt, nem tudom, miért pontozta le a sok marha okos.
6/10 anonim válasza:
Akkor tud nagy lenni, ha a szeletet nem vágod teljesen ketté, hanem kihajtod mint egy könyvet.
7/10 anonim válasza:
Nagy szeletet úgy lehetkészíteni, ha csigavonalban felvágod a mellett: elkezded kb 1 cm vastagra vágni, de mielött átvágnád, merölegesen vágsz szintén ilyen vastagon tovább, utána újra irányt váltasz és úgy vágod végig. Így az eredeti méret háromszorosa lesz a szelet mérete.
8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek! Volt aki sikeresen klopfolta, volt, akinek ez nem szokott sikerülni. - Ezen válaszok alapján lehet, hogy megpróbálom klopfolni nagyon gyengéden....aztán, ha működik, akkor így tovább, ha nem, akkor felhagyok vele. Kísérletezek. Köszi még egyszer is!! (ffi64)
2021. febr. 6. 15:36
9/10 anonim válasza:
3as vagyok. 20 éve klopfolom a mellet. 😉 Nem szeretem vastagon. A lényeg hogy nem kell nagyon ütni, csak kicsit, de látni és érezni fogod.
10/10 anonim válasza:
A vajpuha szaftos és omlós rántott csirkemell készítésének trükkjei
https://www.youtube.com/watch?v=x_8jVufj8vw
Csinálj mindent pontosan úgy ahogy a videón mutatja, mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!