Rántott csirkemellet akartam sütni. Sóztam, borsoztam, megforgattam lisztbe meg tojásba, és most vettem észre, hogy nincs itthon zsemlemorzsa. Kisüthetem így?
Figyelt kérdés
Annnyi recept van a neten, de ilyet nem találtam...vissza nem megyek a boltba, mert mindjárt itthon lesz a párom, és meg akartam lepni2018. aug. 30. 20:01
2/10 anonim válasza:
Persze. Ez egyébként eléggé elterjedt bundázási módszer, csirkemellhez különösen illik.
3/10 anonim válasza:
Ezt úgy hívják, hogy "párizsi módra"
Legalábbis a rántott hús esetében. De te gyakorlatilag azt csinálnál, csak csirkéből.
4/10 anonim válasza:
Ezt hívják Párizsi módra készült csirkemellnek. Kétszer forgasd meg a lisztben és a tojásban. Úgy értem: liszt, tojás és megint liszt és megint tojás, utána mehet sülni az olajba
5/10 anonim válasza:
Ki, megengedem.
Egyébként meg millió ilyen recept van a neten.
6/10 anonim válasza:
Ki bizony. Azt hiszem ez a párizsias "panír". De ha van otthon egy kis tej, akkor készíthetsz egy jó sűrű palacsintatésztát, esetleg reszelhetsz bele sajtot, vagy nyomhatsz bele fokhagymát, és a lisztbe forgatás után ebbe a masszába tunkolod, és kisütöd. Így is nagyon finom.
8/10 anonim válasza:
Ki.
Párizsis hús.
Liszt-tojás-liszt, ezekben forgasd meg a húst és süsd ki, finom lesz. :)
9/10 anonim válasza:
Biztos már meg is ettétek és finom volt, de azért én leírom, hogy a párizsi bundához én összekeverem a lisztet és a tojást, csipet só (van amikor reszelt sajtot, vagy zöld fűszereket is teszek hozzá, pl. snidling, vagy kevés fokhagyma) lazítom kis tejjel. Olyannak kell lennie, mint egy sűrűbb palacsintatészta.
Bemártom a sózott borsozott hússzeleteket lisztbe, hogy jobban tapadjon rá a tojásos bunda, utána a masszába és így sütöm ki.
De ezt Alajuli is így csinálja:
10/10 A kérdező kommentje:
mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat :)
2018. szept. 8. 08:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!