Mit főzzek, ha ezek vannak itthon?
Csirkemell, bacon, kecske sajt, tejföl + rizs
esetleg feta sajt, de már 1 hete ki van bontva, nem tudom ,hogy jó-e még ...
Kecskesajttal töltött csirkemell
Kecskesajt és bacon egy receptben, ezzel nem lehet melléfogni!
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
20 dkg lágy kecskesajt
néhány szál friss kakukkfű
8 szelet bacon szalonna
4 kis cukkini vékonyan felkarikázva
50 dkg fürtös paradicsom felszeletelve
4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt (villany: 190 fok, légkeverés: 170 fok, gázsütő: 5-ös fokozat). A csirkemellet a hosszabbik oldalán vágd be és nyisd szét, mint egy könyvet. A csirkemelleket a tenyereddel kissé nyomkodd le, ahol vastagabb a hús, hogy a szelet mindenütt egyforma vastagságú legyen. Mindkét oldalán sózd, borsozd, majd oszd négy részre a kecskesajtot és mindegyik csirkemell szelet egyik felén rendezd el, szórd meg kakukkfűvel és hajtsd rá a szelet másik felét. Mindegyik kecskesajtos csirkemellet tekerd be két-két szelet bacon szalonnába.
Egy sütőtálat kenj ki olajjal. Rendezd el benne váltakozva a cukkini és paradicsom szeleteket úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. A zöldségek tetejére is locsolj kevés olívaolajat, hintsd meg kevés sóval, borssal, dobj rá néhány kakukkfű ágat és fektesd rá a csirkemelleket.
Alufóliával lefedve süsd 20 percig, majd a fóliát eltávolítva még 20 percig, míg a szalonna is ropogósra pirul.
Baconban sült, fűszeres csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkemell
12 db bacon
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
0.5 dl olívaolaj
só bors
Elkészítés
A csirkemellet mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet, és vágd vékony szeletekre. Amennyiben szükséges, kicsit klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze zúzott fokhagymával, sóval, borssal és apróra vágott rozmaringgal, majd kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Tekerd a csirkemelleket baconbe, ha hústűvel megtűzöd, biztosan nem nyílnak szét.
Egy hőálló edényt kenj ki olajjal, és rendezd el benne a göngyölt húsokat. Öntsd a csirkemellekre a maradék olívaolajas keveréket, alájuk pedig kevés vizet, és 180 fokon süsd 30 percig. Félidőben fordítsd át a húst, ha szükséges, pótold a nedvességet. Ha a csirke puha, a bacon piros, kiveheted a sütőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!