Mit főzzek, ha csak csirkecomb és csak tészta van itthon, de nem akarok pörköltet csinálni?
Akkor a csirkecomb nagy részét tedd félre, majd kirántod/megsütöd máskor.
Most filézd ki a combokat, vágd apróra és készíts egy kis tejfölös-sajtos rakott tésztát vele. 1 pohár tejföl, 20 dkg sajt csak belefér a költségvetésbe! ... vagy nem?
- tejszínes majorannás csirke tésztával
- currys csirke
- tésztasaláta grill csirkecombbal
Ezt a receptet kifilézett csirkecombból is el lehet készíteni.
A zöldségek el is hagyhatóak, (bár sokkal finomabb ha van benne),esetleg fagyasztott zöldségkeverékkel,vagy bármilyen zöldség konzerv el helyettesíthető.
Mézes mustáros csirkecomb
HOZZÁVALÓK
8 db csirkecomb (felső, alsó comb, vagy 4 egész comb)
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 kiskanál pirospaprika (őrölt)
2 evőkanál olaj
1 kiskanál só
kevés bors (frissen őrölt)
A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk.
Mézből, mustárból,olajból, pirospaprikából pácot készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat. A maradék keveréket félretesszük.
A csirkecombokat tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk, és sütőbe tesszük úgy, hogy az edény tetejét vagy alufóliával, vagy egy hasonló méretű tepsivel, esetleg hőálló tálcával borítjuk.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a félretett keverékkel a tetejét átkenjük. Ezt akár többször is megismételjük, és az utolsó kenegetés után a borítás nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes, és ropogós maradjon.
Csirkecomb mustàros-fokhagymàs mártásban
hozzávalók / 4 adag
8 db csirkecomb
350 g joghurt
1 ek mustár
Só, bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
1 dl napraforgó olaj
10 dkg sajt (reszelt)
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Összekeverjük a mustárt, a joghurtot, a sót, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A combokat belemártogatjuk a szószba.
Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük,a maradék szószt ráöntjük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük.
Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.
Kis fűszeres lében előfőzném a combokat (azért, hogy a csont zamata is benne legyen.) Utána kicsontoznám, a kevés levébe botmixerrel beledolgozni a húst, paradicsom sűrítmény, a szokásos fűszerek. Esetleg egy kevés vörösbor is bele. Spagetti szósz.
Hozzá a kifőtt tészta, jó sok sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!