Használhatok koriandert petrezselyem helyett, ha gulyást akarok főzni?
Használhatsz ugyan, de nagyon más lesz az íze, én nem tenném.
Ha kihagyod, akkor kevésbé lesz szokatlan íze, mintha korianderrel probálod helyettesíteni.
(Feltételezem, a petrezselyem és a koriander zöldjéröl van szó)
Eléggé más íze van, reméljük, lesz valaki, aki kipróbálta és elmondja a véleményét, én nem javasolnám.
Szárított változatban sem kapható?
Nem, a korianderzöld nem a magyar konyha fűszere.
Inkább ne rakj a levesbe, elrontod vele.
Rakj inkább finomra vágott zellerzöldet.
Kínában nem igazán van petrezselyem sem fagyasztva sem frissen. A kínai koriander kicsit hajaz rá illatra, de még nem próbáltam ki. Mondjuk itt helyben ezt raknak mindenben.
Egyébként illik a gulyásba petrezselyem szerintem finomabb!
Elvileg lehet tenni bele, de ha nem teszel, nem fog hiányozni (ha netán teszel, akkor meg eleve nem szabad fözni benne, csak tálalskor a tetejére szórni)
Ha korianderzöldet teszel, annak nagyon más az íze/illata, de a te tányérodba téve kipróbálhatod, hogy neked tetszik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!