Segítség! Rántott párizsit akartam csinálni, de már itthon vettem észre, hogy nincs zsemlemorzsa. Lehet párizsiasan kisütni a párizsit?
Ki lehet persze, de mindenképpen lisztezd be, mielőtt a sűrű masszába mártod.virslit is szoktam így bundázni.
forró legyen az olaj, hogy azonnal összekapja, és már fordíthatod is. nem kell sok neki, de azért legyen szép színe.papírtörlőre szedd, hogy leitasd a felesleges olajat.
Lehet párizsi kosárkát is sütni, ha a borítása sértetlen, egyben van a héja (amiben az egész rúd van)
Szép szeleteket kell vágni, és simán (panírozás nélkül) megsütni. A hasa ki fog dudorodni, a héja meg összetartja a szélét. Így egyoldalas kosárka keletkezik. Anyukám abba rakta nekem a főzeléket.
De lehet bele tojást is sütni valahogy.
egy videón pedig olyat láttam, hogy egy darab virslit majdnem végig hosszában bevágják,
a két szárát visszafelé vezetik, és a csücskeit fogpiszkálóval rögzítik. Egy szivet kapunk!
Serpenyőben, olajon ebbe ütik a tükörtijást, teháát a virsli szív lesz a tojás szétfolyását megfogó külső perem. És így tütik meg egyben.
Ötletes reggeli egy szép este után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!