Vannak olyan ételek, amit otthon másképp neveztek, mint pl egy étteremben szerepel az étlapon?
Figyelt kérdés
Tolna megyében éltem, és 10 éve költöztem Somogy megyébe. Mi otthon/ismerősök/rokonok mindig zöldborsó szót használtunk, de itt somogyban meg cukorborsót.2022. aug. 18. 10:55
31/68 anonim válasza:
30. Persze, mert "jólvan az úgy"😀
32/68 anonim válasza:
30. Mellesleg a SPAR éppenséggel FÉLKÉSZ terméket árul, tehát a főttkrumplis verzió is lehet.
33/68 anonim válasza:
30. De jobban megnézve, a másik kettő is. Úgyhogy ezt buktad. 😂
35/68 anonim válasza:
Smárni az nálunk a császármorzsa. Egyetlen étteremben láttam ezt, de ennek a neve is a Smárni
36/68 anonim válasza:
35. Ez olyan dolog hogy, nem minden rántotthús bécsiszelet, de minden bécsiszelet rántotthús. 😂
37/68 anonim válasza:
39/68 anonim válasza:
A cukorborsó és a zöldborsó nem ugyanaz, gyakran tévesen cukorborsónak nevezik a sima zöldborsót.
Otthon nem szoktuk azt használni, hogy rostonsült, csőben sült, valamilyen módra (pékné, böllér, stb) készült, cordon bleu, paraj. Meg biztos van még, most nem jut eszembe több.
40/68 anonim válasza:
36: na ennél a kajánál is van ám nagy keveredés!
Mo-on az esetek nagy többségében a császármorzsa nem a klasszikus Kaiserschmarrn, hanem grízből készülő daramorzsa.
A császármorzsa így készül és így néz ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!