Vannak olyan ételek, amit otthon másképp neveztek, mint pl egy étteremben szerepel az étlapon?
Éttermi // otthoni:
Gránátos kocka / krumplistészta
Galuska / nokedli
Röszti vagy lapcsánka / berét
Káposztás cvekedli / káposztás tészta
Rántotta / sült tojás
Paprikás / pörkölt (igen, tudom, ez elkészítésbeli különbséget takarhat, mi otthon minden hasonló ételt pörköltnek hívunk és kész)
Bécsi szelet / rántott hús
Padlizsán / vinete
Ez a cukorborsó - zöldborsó nekem is ismerős.
Heves megyei vagyok, a párom zalai, ők is cukorborsónak mondják.
Vagy mi a nyársalás szót használjuk, mindenki más pedig a szalonnasütést.
Zalai páromnak a büszke mint gyümölcs megnevezése teljesen idegen volt, mi ezt használjuk az egresre.
Tudom, ebbe minden alkalommal beleköt valaki amikor leírom ezen az oldalon. :D
Mint írtam, mi berétnek hívjuk, nem én tehetek róla hogy sokan rösztinek.
¯\_(ツ)_/¯
hasábburgonya - sültkrumpli
burgonyapüré - krumplipüré
Sok étlapon, minden, ami sütőben sült, úgy szerepel, hogy csőben sült. Otthon sose mondunk ilyet.
Cukorborsónak hívjuk mi a borsót. Étteremben nem tudom, hogy hívják, majd legközelebb megnézem, ha van olyan étel, aminek szerepel a nevében :D
Hogy gondolod, hogy én tehetek róla hogy éttermek minek hívják?? :DDD
"Sok étlapon, minden, ami sütőben sült, úgy szerepel, hogy csőben sült. Otthon sose mondunk ilyet."
Akkor abba az étterembe se tenném be a lábam ahol ilyen marhaságokat irkálnak össze. Persze szokták mondani hogy a nyomdafesték sok mindent elbír. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!