Miért nem kapható már sűrített tej? Mivel helyettesítitek?
Pár hete itt is volt egy kérdés, hogy egy csaj tubusos sűrített tejet keresett, és nem talált. Többen írták neki (én is), hogy hát kéne legyen mindenhol, hol melyik márka stb.
Most szembejött egy cukrász blogger oldalán, hogy hát nem tudja megcsinálni az adott sütiket, variálnia kell rajta, mert nem kapható sűrített tej, kivonták a forgalomból.
Most rákerestem neten, és tényleg úgy tűnik, hogy ez van, se tesco, se kifli.hu, se más házhozszállítós, mindenhol azt írja, hogy nem kapható termék.
Majd körbenézek boltokban is még, de mit gondoltok? Ha egy márkánál tűnne el, akkor oké, ők nem gyártják többet, na de hogy márkától függetlenül teljesen eltűnjön a sűrített tej a polcokról??
Mit gondoltok, mi lehet az oka?
Sziasztok!
Egyik Grobyban találtam egy konzervet, ami olyan jellegű volt, mint a tubusos, szuper volt vele a süti, kb. két tubusnyi - viszont istentelen drága volt, majdnem 1300 Ft.
Ilyen volt:
Tekintve, hogy a csomagolása alapján valami ázsiai termék lesz ez, arra gondoltam, hogy körbenézek Ázsia centerben vagy hasonló kínai/ázsiai élelmiszereseknél, hátha találok olcsóbban. Majd beszámolok róla, ha valakit érdekel.
Az Auchanos tippet köszönöm, azt is ki fogom próbálni, sajna az baromi messze van tőlünk, még nem jártam arra azóta, de tervben van. :)
Ma délelőtt találtunk, Budapesten a Fővám téri Ázsia boltban, konzerves kiszerelésben! Az elmúlt héten kb. az összes nagy üzletláncot végigjártuk, sehol nem volt.
A családban is kínai boltban tudtunk csak venni kínai gyártásút, a hagyományos magyarból már sehol nem találni.
(Amúgy kész látlelet ez a thread az emberi hülyeségről: a válaszolók fele azt írja be, hogy "mindenhol kapni", holott rohadtul sehol nem kapni, a többi egy nem kis része meg kézenfekvő definíciókon okoskodik. Érdemi választ alig adott valaki.)
Talán itt egy-két megoldás:
-Szlovákoknál lehet kapni 397g-os konzerv dobozban. Nekem határon túli ismerősök veszik és hozzák el. 0.99€ amikor akciós és megéri. Szerintem ugyan olyan jó mint amit eddig itthon vettem tubusost általában a pennyben. Nem tudom mikor melyik boltban veszik.
-Még nem rendeltem, mert olcsóbban jutottam hozzá, de ezeket találtam. Nézzetek szét az Auchanban,
(Engem is bosszant, mikor 6-10 oldalon keresztül olvasom a hozzászólásokat, hátha valaki kötözködés helyett talán végre előrukkol a megoldással. Remélem válaszom segítség lesz például azoknak, akiknek enélkül nem ízlik a kávé.)
Utolsó előtti (#56) vagyok.
Utolsó válaszolónak köszönöm a tippeket a többiek nevében is!
Ami engem illet, mi a feleségemmel a házi készítéshez folyamodtunk, néztem recepteket, végül a rengeteg pozitív értékelés hatására az alábbi linken elérhető recept alapján készítettük el:
Végtelenül egyszerű, és TÉNYLEG SZUPER. Igaz nekünk csak kis mennyiség kellett, ezért az arányok betartása mellett csak 1 deci tejből készítettük, az az 13dkg porcukor kellett hozzá. Ami még fontos, hogy mivel 3.5%-os tejünk volt, ezért mi kihagytuk belőle abszolút a vajat, semmi vajat nem tettünk bele, és így lett hibátlan! Szóval azt javaslom, hogy 3.5%-os tejből készítsétek (Sissy/Penny volt kéznél nekünk), megfelelő arányban adva hozzá a porcukrot, a recept alapján! Még egyszer mondom: HIBÁTLAN. Jó fogyasztást!
A hazai gyártású,tubusos,cukrozott sűrített tej forgalmazása szünt meg.
De,hogy miért,az rejtély marad.
Sziasztok!
Itthon tényleg nem lehet kapni már! :(
Viszont Ausztriában a Billában kapható Nestle Concentrato néven, tubusban 1.99 eur-ért. Tudom, dupla áron van, de van!
Tessék a kijáró ismerősöket ráugrasztani! 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!