Egyszerű, sűrű karamell receptet keresek, amihez nem kell hőmérő se sűrített tej...?
Figyelt kérdés
Millionair's shortbreadet csinálnék, vagyis linzer-szerű tésztalap, rajta szilárd, de nem kemény karamell majd csokibevonat. A legtöbb receptben a karamell-réteg elég bonyolult, hőmérő kell hozzá, az egyszerű verzióhoz meg sűrített tej, akit még sose láttam konzerves verzióban. Gondoltam karamelizálom a cukrot, aztán teszek bele tejszínt és vajat, de kérdés hogy kb milyen arányban lesz nagyjából krémes, de inkább szilárd?2021. márc. 18. 18:24
1/3 anonim válasza:
Hát én életemben nem használtam hőmérőt hozzá... Mérleget sem....Par kanál cukor, pici víz, karamellizal, kb fele annyi vaj bele, mingg a cukor volt és annyi tejszín, amennyit gondolsz, hogy ne legyen híg.
2/3 anonim válasza:
ÉN se szoktam hőmérőzni....
A macaron-nál mondják, hogy fontos a száztizenkétésfél fok vagymennyi... :D, de karamellnél elég a szemrevételezés...
3/3 A kérdező kommentje:
Én macaront se hőmérőztem, mégis jó lett. Az a baj hogy mikor meleg, nem érzem milyen sűrű lesz hidegen. Ritkán tudom jól eltalálni. Szóval jó lenne valami konkrétum :)
2021. márc. 18. 19:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!