Ha egy liter tejből és 800 gramm porcukorból készítek sűrített tejet, akkor abból lesz 700 gr kész sűrített tej?
Figyelt kérdés
Marlenkaba szeretném tenni.2019. dec. 20. 08:48
1/10 anonim válasza:
Mi a recept? El kell párologtatni a tejből a vizet, vagy hogyan?
Amúgy a sűrített tejben nincs cukor, maga a tejcukor karamellizálódik.
3/10 anonim válasza:
# 2
:-DDD
Nem akartam szegényt rögtön leoltani, várjuk meg, milyen recept alapján (vagy milyen matematikai rendszerben :-D) lesz 800 g + 1.000 g = 700
:-D
4/10 A kérdező kommentje:
Egy liter tejbe kell tenni 700 gramm porcukrot, ezt pedig forralni kell míg besűrűsödik és a felére redukálódik.
2019. dec. 20. 09:26
5/10 anonim válasza:
Na akkor matek :)))
(1.000 + 700) : 2 =
Ennyi sűrített tejed lesz.
Szólj, ha túl bonyolult. :-D
6/10 anonim válasza:
#5 a cukorból nem párolog ki víz, azt ne felezd!
7/10 anonim válasza:
Szerintem ne kóstolgasd tovább mert nem jut a "Marlenkaba" !!!
8/10 anonim válasza:
# 6
Az EGÉSZET kell felére beforralni: ergo a cukorból semmi nem fog elpárologni, a tejből meg jócskán több, mint a fele.
9/10 A kérdező kommentje:
Azoknak akik a matekkal jönnek. Tudom hogy össze kell adni majd osztani, de gondoltam mivel a sűrűség növekszik és nem marad meg a híg tej szintjén, így ez ennél bonyolultabb számítást igényel.
2019. dec. 20. 17:11
10/10 anonim válasza:
Ez így is van. De a cukorból semmi (vagyis csak nagyon kevés) fog elpárologni, így ha a kérdésben foglalt 800g cukorhoz tejet raksz, forralhatod akár meddig, összesen soha nem lesz 700g.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!