Miért nem kapható már sűrített tej? Mivel helyettesítitek?
Pár hete itt is volt egy kérdés, hogy egy csaj tubusos sűrített tejet keresett, és nem talált. Többen írták neki (én is), hogy hát kéne legyen mindenhol, hol melyik márka stb.
Most szembejött egy cukrász blogger oldalán, hogy hát nem tudja megcsinálni az adott sütiket, variálnia kell rajta, mert nem kapható sűrített tej, kivonták a forgalomból.
Most rákerestem neten, és tényleg úgy tűnik, hogy ez van, se tesco, se kifli.hu, se más házhozszállítós, mindenhol azt írja, hogy nem kapható termék.
Majd körbenézek boltokban is még, de mit gondoltok? Ha egy márkánál tűnne el, akkor oké, ők nem gyártják többet, na de hogy márkától függetlenül teljesen eltűnjön a sűrített tej a polcokról??
Mit gondoltok, mi lehet az oka?
Hazafelé még tescot is útba ejtettem, ott simán közölte pl az eladó, hogy ők nem tartanak már ilyesmit. :( Meg egy Mannát, de az éjjelnappali, oda az esélytelenek nyugalmával mentem eleve, alapból nincs akkora árukészlet.
Szóval penny, spar, tesco, kezd gyanús lenni, hogy mégiscsak igaz ez a kivonás-dolog, bár az okát még mindig nem sejtem.
Holnap még megnézek cba-t, mert azt is írta valaki, meg kisebb boltokat, ami esetleg szembejön.
"Most komolyan ezen fogsz lovagolni? :D"
Muszáj, mert ebből lett levonva a téves következtetés, miszerint megszűnt a tej... Ráadásul hogyan! Egy elméletileg cukrász postja alapján, aki nem tud magának sűrített tejet csinálni. :) De örülök, hogy ezt tisztáztuk, így már részemről folyhat tovább a csacsogás.
Nem, a következtetés az alapján lett levonva, hogy sem webáruházban, sem személyesen nem találok sűrített tejet. De ha te találsz, nyugodtan megírhatod, legalább lesz egy hasznos válaszod is.
A kérdés leírása a probléma árnyalása volt, miszerint
a) itt gyakorikérdéseken már mástól is felmerült kérdésként, hogy nem talál (tubusos, cukrozott) sűrített tejet sütihez, szóval nem én futok bele először
b) egy sütireceptnél olvastam a szerző megjegyzését, miszerint a tubusos verziót kivonták a forgalomból, én pedig erre kaptam fel a fejem.
A kérdés feltevése pedig úgy hangzott, hogy vajon igaz lehet-e ez a kivonás, mit tapasztalnak mások (mert a saját kutatásom nem hozott eredményt), és ha valós, akkor mi lehet az oka.
A kérdésnek nincs köze ahhoz, hogy egy random hobbicukrász-blogger-youtuber-tökömtudjahogyhívjákazilyet tud-e vajon tejet sűríteni otthon. Biztosan tud, de ez az én kérdésemre nem válasz.
37-es, már megint kevered!!!
Te most ténylegesen "sűrített tejet" kérdezel, VAGY a kis tubusos "cukrozott sűrített tejet"?
Szerintem az ember a sűrített tej kifejezés hallatán a tubusosra gondol általában. Aztán jön egy szőrszálhasogató, aki jól megmondja, hogy hát lehet gondolni a másik fajtára is, és érezzed már szarul, de minimum hülyének magad, amiért nem írod körbe, hogy pontosan mégis melyikre gondolsz. Irigylem az ilyenek szabadidejét, hogy van elég neki kötekedni, meg bszogatni a másikat. Mondjuk, most én is ráérek.
🍿🍿🍿
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!