Miért nem kapható már sűrített tej? Mivel helyettesítitek?
Pár hete itt is volt egy kérdés, hogy egy csaj tubusos sűrített tejet keresett, és nem talált. Többen írták neki (én is), hogy hát kéne legyen mindenhol, hol melyik márka stb.
Most szembejött egy cukrász blogger oldalán, hogy hát nem tudja megcsinálni az adott sütiket, variálnia kell rajta, mert nem kapható sűrített tej, kivonták a forgalomból.
Most rákerestem neten, és tényleg úgy tűnik, hogy ez van, se tesco, se kifli.hu, se más házhozszállítós, mindenhol azt írja, hogy nem kapható termék.
Majd körbenézek boltokban is még, de mit gondoltok? Ha egy márkánál tűnne el, akkor oké, ők nem gyártják többet, na de hogy márkától függetlenül teljesen eltűnjön a sűrített tej a polcokról??
Mit gondoltok, mi lehet az oka?
17, Szerintem elég világos, hogy a tubusosra vonatkozik a kérdés, a szövegbe is beleírtam, az előző oldalon az egyik válaszoló is kifejtette a különbséget.
Hol van az a "mindenhol"?
Az üveges sűrített tej nagyon sok helyen kávétej néven fut, pontosan azért, hogy ne lehessen összekeverni.
"A" sűrített tej az a tubusos, illetve úgy tudom, lehet kapni időnként konzerves formában is ugyanezt a krémes verziót, de azzal én még nem találkoztam (bár bevallom, nem is kerestem, majd most).
Ma a nyakamba veszem a várost munka után, kíváncsi vagyok, boltban találok-e valahol, vagy hogy tudnak e az eladók mit mondani az érdeklődésre.
Aki írt konkrét tippet is, annak köszönöm!
Szerintem átmeneti készlethiány volt.
Mint egy csomó terméknél is (nem feltétlenül élelmiszer)
Pennyben örökké van, 270Ft körüli.
Kávétej nem létezik. Az sima sűrített tej, csak a szokásos reklámvakítás miatt hívják annak.
24, hol? Mindenki írja, hogy "szoktam" venni, meg "mindenhol" lehet kapni, meg "nálunk lehet", te meg "most vettél", de ez nem válasz.
26, Pennyt már írta más is, köszi, meg fogom ott is nézni ma.
Én még mindig várom ennek az állításnak az alátámásztasát.
"szembejött egy cukrász blogger oldalán, hogy hát nem tudja megcsinálni az adott sütiket, variálnia kell rajta, mert nem kapható sűrített tej"
Szóval, miért nem tud egy cukrász sűrített tejet csinálni magának? Tej van nála, cukor van nála, főzni tud, kevergetni tud. Nem érdekel ha megint 0% hasznos a válasz, de ezt a cukrászok és a szakma nevében akkor is kikérem magamnak! Akit a sűrített tej hiánya megakadályoz egy recept elkészítésében, az nem cukrász!
Most komolyan ezen fogsz lovagolni? :D Azért nulla százalékos a válaszod, mert rohadtul semmi köze semmihez.
Nem a cukrász a kulcsszó amúgy, hanem a blogger. Fingom sincs, milyen végzettsége van, de millió ember van a neten, aki szeret sütni, és a receptjeiről blogot vezet, ő is egy, full mindegy ki, nem is erről szól a kérdés, csak nála olvastam a nem kaphatóságot.
Gyanítom egyébként, hogy meg tudná csinálni, de mivel a hozzám hasonló kocasütizőknek írja a receptjeit, akik a büdös életben nem fognak otthon sűrített tejet rotyogtatni, ezért neki is át kell alakítania a receptjeit, hogy továbbra is egyszerűen elkészíthetőek maradjanak.
Remélem, ez így elég kielégítő válasz.
Egyébként két Pennyben és egy Intersparban voltam ma, eredmény nélkül.
Úgyhogy nem jött be a Pennyben örökké van-dolog.
Továbbra is érdekelne annak a válasza a holra, aki most vette a válasza szerint! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!