Mi értelme van a házi “rafaello”-nak meg a hasonló kuruzslásoknak?
"Tehát a szalmonella a Nébihet nem érdekli?"
Azért nem lehet házi sütit vinni az óvodába... Te direkt értelmezel mindent félre?
Árusítani oedig üzletszerűen nem lehet. Ha te eladsz vmit a szomszédnak, a navot nem érdekli. Ha ezt rendszeresen teszed folyamatosan, az üzletszerűnek fog minősülni. Addig nem érdekel senkit.
Ezen mit nem lehet érteni?
"ha egy fake Rolex-szel elkapnak, szívás"
Ugye ezt nem hiszed el? :D
Volt anno kamaszként fake rolexem (apukám járt kínában és hozott) a kutyát nem érdekelte. Vagy szerinted ezeket komolyan figyelni fogja bárki? :DDD
#42 vagyok
Még annyit tennék hozzá, hogy mivel karórát (még kamut is) nehezen készítesz otthon magadnak, így egy hamis rolex 99,9999% eséllyel vásárolt, aminél már felmerül az hogy hamis márkajelzéssel FORGALMAZTÁK, nyilván az érdekes lehet.
Egy süti amit otthon eszel a nappaliban, senkit nem zavar, hívhatod Ferrero ízű Porsche-szeletnek Gucci bundában is, senkit nem fog zavarni.
Jelentem, én építettem. Nyilván nem fogaskerekenként rakja össze az ember. Ez a téli hobbim, és az első egy kínából rendelt submariner ház számlap és “szíj” volt, svájci standard óraművel, rolex márkajelzésű rotorral és számlappal.
Aztán szépen tettem bele egy jelzés nélküli számlapot, miután az időm nagy részét németeknél töltöm, és az itteni jogszabályok szerint a birtoklás is szabálysértés. Nyilván nehéz kiszúrni, de ne abból induljunk ki, hogy 20-30 éve magyarországon minden megengedett volt. Énnis láttam akkoriban mindent a józsefvárosin is, nem kellett kínáig menni.
Van egyébként németeknél 1-2 kedves történet, akár olyan órával, amit fakenek minősítettek, mert nem eredeti szíj meg fedél volt rajta, a jogász szerint pedig az eredeti, ami 100%-ban az. Ami meg nem eredeti az fake.
Nyilván tisztában vagy vele, hogy ezzel a hobbival te pont az a 0,00001% vagy akit említettem.
Nem 30 éve volt az amit írtam, hanem kb 10.
Az emberek egy magyar oldalon arra gondolnak, hogy magyar jogszabályokról diskurálunk. Németországban nem tudom, mi a helyzet.
45: kb. ugyanaz. Kisebb eltérésekkel természetesen, de mivel eu tagok vagyunk, a törvényeinknek harmonizálni kell az euval. Pl. ha rendelsz kínából cuccot, a magyar vámnál is ugyaz megy mint a németnél. Azt hittem jobban megéri magyarországra rendelni, de ahogy a magyar rendőrök szigorúbbak a németeknél (már ami a szivatást illeti), ugyanúgy a vánosok is jobb eséllyel kapják el a csomagot.
Jól elkanyarodtunk, de amit mondani akartam, hogy elég hasonlóak a szabályok, amióta eu vagyunk.
Kérdező, igazi szőrszálhasogató vagy, semmi lazaság nincs benned.
Gondolom a f@szt is csipkekesztyűvel fogod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!