Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi értelme van konyharuhával...

Mi értelme van konyharuhával takarni le főtt rizst?

Figyelt kérdés
Azt írják, hogy amikor megfőtt még 5-10 percre konyharuhával takarjam le, hogy a konyharuha felszívja a gőzt és ne legyen nedves majd a rizs, de minek akkor rátenni a konyharuhát egyáltalán?
2020. okt. 24. 21:42
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

ez az első találat a google-ben:

[link]

2020. okt. 24. 22:02
 2/13 anonim ***** válasza:
66%
Azért: ,,hogy a konyharuha felszívja a gőzt és ne legyen nedves majd a rizs" :D
2020. okt. 24. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
de ha nem teszem rá a konyharuhát akkor se lesz nedves?
2020. okt. 24. 22:23
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Akkor forditom neked. Ha megfött, még jobb, egyenletesebb lesz az állaga ha lefedve párolod még 5...10 percig. DE NE FEDÖT TEGYÉL RÁ, MERT A VISSZACSEPEGÖ VIZ NEDVESSÉ TESZI! INKÁBB KONYHARUHÁT.
2020. okt. 24. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Én a fedőt rajta hagyva hagyom még 10-15 percig. Pont az a jó, ha bent marad a gőz. Mindig tökéletes, puha, de nem vizes.
2020. okt. 24. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
91%
Ha fedő alatt párolod, akkor ragacsosabb lesz, ha konyharuha alatt, akkor viszont teljesen pergősre lehet készíteni, mert a nedvesség egy részét a ruha beszívja. (Persze ez a rizs fajtájától is függ, én most spec. basmatiról beszélek).
2020. okt. 24. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

és akkor a konyharuha utána megy mosásba? meg nekem az is fura asszem, hogy egy konyharuha elég tiszta ehhez? úgy értem mosószerrel volt mosva, meg öblítővel. és gondolom vissza is csöpög a víz, de akkor gondolom ez így OK.


De kezdem érteni akkor, szóval egyrészt az a cél, hogy tovább kell még párolni, ezért nem jó ha leveszem a fedőt. másrészt meg el kellene távolítani a nedvességből.

2020. okt. 24. 23:08
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Itt most nem olyan konyharuháról beszélünk, amelyikbe a főzés közben a zsíros kezedet törölgeted, meg az elmosott tányérokat.. hanem amit kifejezetten ilyen célokra használsz. Nálunk pl. van egy konyharuha, amit kenyér kelesztéshez meg rizsfőzéshez használunk.
2020. okt. 24. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
És ezt minden alkalom után mosod, vagy úgy vagy vele, hogy ez csak víz?
2020. okt. 24. 23:44
 10/13 anonim ***** válasza:
83%
Csak víz, nedvesség kipárolog belőle és kész. Kenyér kelesztéshez is jobb ha nincs állandóan mosva (az élesztőgombák miatt).
2020. okt. 24. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!