Van még értelme befőzni? Többe kerül a dolog, mintha megvenném a kész befőttet, ti hogy látjátok?
400 Ft a meggy a piacon, a befőtt meg 380.
Jó, tudom, hogy egy üvegbe nem fér bele egy kiló, de vegyük még hozzá a cukrot, ami nem olcsó, a fűszereket, az áramot/gázt. És persze azt a sok időt, amit rászánunk, de ezt én nem is mérem pénzben, mert egyébként szívesen csinálom.
De elgondolkoztam, hogy megéri ez még?
Annak biztosan, akinek saját gyümölcse van, de nekem sajnos nincs.
Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Én lekvárt sem főznék be, mert csak én eszem, nekem nem éri meg pepecselni vele.
Annak éri meg talán a befőzés, akinél van saját gyümölcs.
Nekem megéri, mert a házi készítésű mindig finomabb. Legfeljebb kisebb mennyiséget teszek el, de fényévekkel jobb, mint a bolti.
Nyersen készítem,napon érlelve, alig van vele munka.
Nagybanin kapod olcsóbban a gyümölcsöt, de ott nem 2-3 kilót adnak, hanem ládára.
Nálunk elfogy.
Lekvárt is szeretnék befőzni idén belőle, tavaly csináltam almából, rengeteget.
Almapürének készült, ami különlegesség húsok mellé, de ez gyakorlatilag egyenlő az almalekvárral.
Most a meggy lesz a fő alapanyag, mert ha megveszem a natúr joghurtot, ami kb harmadannyiba kerül, mint a gyümölcsjoghurt, akkor ezt belekeverve valódi gyümölcsjoghurtom lesz.
Ezt már idén is így csináltam az alma-, galagonya- és kökénylekvárral. A két utóbbit én szedtem, és bébiételes üvegekbe tettem, úgy a mennyiség tökéletesen megfelel egy nagy poharas natúr joghurthoz.
Persze így már a natúr joghurt sem olcsó, de legalább tényleg tele lesz gyümölcsdarabokkal, és akkor már megvan a fehérje, meg a rostbevitel is.
az ízre visszatérve, nekem teljesen finom a bolti is, én nem különböztetném meg íz alapján, hogy melyik házi, melyik bolti.
Köszönöm a válaszokat!
Én befőtteket nem rakok el, hanem lefagyasztom a gyümölcsöt.
Ellenben sárgabarackdzsem nélkül nálunk nem élet az élet, így azt bármilyen áron főzök be, mert olyat mint a házi sehol, semennyiért nem kapni.
Mi nem szeretjük, ha baromi édes és én nem teszek bele tartósítószert.
Pedig a sárgabarack sem olcsó mulatság.
Még kisgyerekeseknek tudom elképzelni, hogy jó lehet, ha saját maguk rakják el, mert úgy ki tudják hagyni a tartósítószert, ahogy te is írtad.
Én fagyasztani sajnos nem tudok, a kombi hűtőnek van 3 fiókja, de abban nem férne el 50+ kg gyümölcs. Egy fagyasztóládának pedig nincs hely, pedig jó lenne.
Nem az elkeszites modja a lenyeg......
A gyumolcsot akkor is meg kell venni.
Nem akarok aszalni, nem szeretjuk.
Altalaban a kisbabaknak nem adnak tartositoszert. A szervezetuk nem ugy dolgozza fel. Nem azt irtam, h csak nekik szamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!