Mi értelme van a 8 órás munkanapnak?
inkább örülj, hogy nem kell 8 órát végigpörögni.
én is dolgoztam ilyen munkabeosztásban, hogy 7:50-16:20-ig és valóban ez volt a legrosszabb. semmit ügyet nem tudtam elintézni, reggel azért időben fel kellett kelni és szinte este volt, mire hazaértem.
Nekem a végén már depressziós hajlamaim lettek szinte, mert úgy éreztem, egész napom a cégnél töltöm.
A min. 160-172 órát mindenkinek le kell dolgozni, így ferr a többiekre nézve. Az a te hibád, ha ezt az időt nem tudod megfelelően beosztani. Én pl szoktam letölteni könyveket, felrakom gépre és úgy csinálnék,mintha dolgoznék, de közben olvasok, vagy nyelvet tanulok.
" úgy csinálnék,mintha dolgoznék, de közben olvasok, vagy nyelvet tanulok."
Sajnos az én munkahelyemen is ilyen munkakerülő férgek vannak!
Ezért jó amúgy a napibér :)
Tudok olyan gépkezelőt aki ha bemegy akár 1 órára akkor máris megkapja az egész napi pénzét, bár olykor 12 órát is lenyomhat. Persze ehhez normális munkáltató kell meg egy hiányszakma, fillérbaszó KKV-oknál, ott biztos kapnál akár söprögetős munkát, ne hogy hamarabb lelépj.
Szerintem is hülyeség, múlt nyáron voltam nyári munkában faiparban. Faipari vállalat, ajtók, ablakok gyártása. Lényegében minden ilyen nem gépesített dolgot csináltam, csiszolni a szegélyléceket, kézzel javítani a festékhibákat, ablaküvegekről levenni a matricát, takarítás stb.
De a lényegi része, az, hogy odakerültem, csináltam a dolgokat, úgy totál normális tempoban, nem kapkodva, tényleg ahogy kényelmes volt.
Aztán többször mondták, hogy ne kapkodjak, osszam ezt be eddig meg addig, komolyan ez volt a legrosszabb, mert már kínomban sokszor nem tudtam mi a bánatot kezdjek magammal, volt, hogy a szegélyeken háromszor mentem végig vagy épp nekiálltam azzal szórakozni, hogy úgy húzzam le a szállítási matricát az üvegről, hogy ne sérüljön meg, csak, hogy lefoglaljam magam.
Sokkal jobb lett volna, ha előírják ezt kell a napra aztán kész, utána meg max meglesik, hogy rendben van-e megcsinálva, nem az, hogy ott vagyok, de a 8 óra olyan lassan telik, hogy megőrülök, mert egyszerűen nincs mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!