Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi értelme van konyharuhával...

Mi értelme van konyharuhával takarni le főtt rizst?

Figyelt kérdés
Azt írják, hogy amikor megfőtt még 5-10 percre konyharuhával takarjam le, hogy a konyharuha felszívja a gőzt és ne legyen nedves majd a rizs, de minek akkor rátenni a konyharuhát egyáltalán?
2020. okt. 24. 21:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm! :)
2020. okt. 24. 23:50
 12/13 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ennek a "ha megfőtt, vedd le a fedőt, és takard le konyharuhával, hogy pergős legyen" tanácsnak ott van értelme, ahol sok légy van, vagy szabadtéren főznek, és vigyázni kell,

nehogy beleessen valami a rizsbe, különben elég csak levenni a fedőt, és egy villával megkeverni, hogy távozhassanak a gőzök, a pergős rizsünkből.

2020. okt. 25. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha pergős rizst szeretnél, inkább egy pici olajat tegyél rá, miután tálba tetted és úgy keverd össze. Nálunk évtizedek óta működik. :)
2020. okt. 25. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!