Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi értelme van a házi “rafaell...

Mi értelme van a házi “rafaello”-nak meg a hasonló kuruzslásoknak?

Figyelt kérdés
Kicsit nem az a kategória, mintha modellgipszből öntenék aranyrúdformákat, és lefújnám aranyszínűre, majd képzelődnék, hogy milyen dúsgazdag vagyok?

2021. okt. 8. 09:49
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
95%

"én is szeretek házias baromságokkal foglalkozni, lehet túl földhöz ragadt vagyok, de nekem ez megáll a gulyásnál meg a marhapörköltnél." itt konkrétan baromságnak nevezel valamit, csak mert neked nem jött be

"Viszont a Rafaello név szerintem védett, és jogsértő a kotyvalékokat annak nevezni." itt meg kerestél még egy okot, amivel megpróbálsz meggyőzni minket, hogy miért is annyira ördögtől való ez a dolog.

Nekem az jön le, hogy direkt tovább bonyolítod a dolgot,azért se engeded, hogy lezáruljon a téma, pedig ez tényleg annyira apróság, aminek a létezése valakinek jól jöhet, másnak viszont nem árt, téged pedig valamiért mégis szinte feldühít annyira, hogy oldalakon át vitatkozz róla idegenekkel

2021. okt. 9. 16:41
 32/50 A kérdező kommentje:
Ez tévedés, nem én nevezem házias baromságnak, hanem volt egy 12-es (akit töröltek, nem értem miért), aki úgy kezdte m, hogy “van aki szeret ilyen házias baromságokkal foglalkozni”, és leírta, hogy neki ez kihívás volt, hogy mindnél jobban hasonlítson. Igen, tehettem volna idézőjelbe is.
2021. okt. 9. 16:57
 33/50 A kérdező kommentje:

Jah, és nem mondtam, hogy nem jött be. Nem is próbáltam, a sütemények nem az én asztalom.

Másét megkóstoltam. Jó, jó de nem nevezném rafaellonak.

2021. okt. 9. 16:59
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

Már válaszoltam, nem tudom, hányas voltam. De itt megint írod, hogy nem neveznéd Rafaellonak. Hát akkor mi a manónak neveznéd, most őszintén? Gömb alakú? Van közte ostyaszelet, szintén gömbölyűre készítve (tényleg nem könnyű), belül pedig a krém, középen egész mandulával, kókuszba forgatva? "Házi Rafaello" és kész. Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni. Senki nem akarja lekörözni vele az eredeti gyártót.

Kuruzslásnak pedig egyáltalán nem nevezném azokat, akik hasonló süteményeket, desszerteket készítenek, mert szeretnek babrálni vele. (Nem is értem, honnan jött ide ez a szó.)

2021. okt. 10. 11:13
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként OTTHON nevezheted a saját magad által készített dolgokat annak, aminek akarod, ha varrsz egy táskát pelenkából és elnevezed Guccinak, az sem tiltott, egyedül akkor van gond, ha árusítani akarsz valami egy márkanéven!
2021. okt. 10. 11:24
 36/50 A kérdező kommentje:

“ egyedül akkor van gond, ha árusítani akarsz valami egy márkanéven!”

Ez így nem igaz. Nem kaja, de pl. ha egy fake Rolex-szel elkapnak, szívás. Hiába nem árulod.

Csak azért nem probléma, mert a házi Rafaello, nem kerül ki a falak közül, így nem tudja meg az illetékes.

2021. okt. 10. 21:23
 37/50 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom dehogy. Abszolút nem vagy képbe a jogi dolgokkal. A Nébihnél dolgozom, senkit nem fogunk azért még csak megszólni se, mert csinál egy sütit, amit rafaellonak nevez. Sőt, ha eladja a szomszédnak 300ft-ert, az sem érdekel senkit, mert semmilyen jogszabályba nem ütközik.

Azért h.lyeségeket ne állítsunk már könyörgöm

2021. okt. 10. 21:35
 38/50 A kérdező kommentje:

“Azért h.lyeségeket ne állítsunk már könyörgöm”

Egyetértek. Akkor ne állítsd, hogy a szomszédnak eladott süti nem ütközik semmi törvénybe/rendeletbe.

Nyilván a megnevezés szempontjából nem, mivel a szomszéd tisztában van vele higy nem igazit vesz. Mit szól a NAV az eladáshoz?

A másik dolog, hogy lehet a Nébihnél nem érdekli az embereket, ettől függetlenül óvodai babazsúrra a közeli rokonunk már évekkel ezelőtt sem vihetett házi sütiket, hanem megszabták, hogy cukrászdából, pékségből vagy hasonlókból hozhat számlával dolgokat. Beteg világ.

2021. okt. 10. 22:46
 39/50 anonim ***** válasza:

A navot sem érdekli a pitiáner süti árusítás, a használt ruháidat is eladhatod, az sem fogja érdekelni. Felesleges is ebbe belemenni.

És mi köze hozzá, hogy óvodába nem lehet saját sütit vinni? Nem ez miatt nem lehet, hanem mert amit otthonról hoz valaki, az nem ellenőrzött élelmiszer, akármi lehet benne, a salmonellás házi tojástól kezdve bármi

2021. okt. 11. 06:45
 40/50 A kérdező kommentje:

Tehát a szalmonella a Nébihet nem érdekli?

“ A navot sem érdekli a pitiáner süti árusítás,”

Persze, pont a NAV az aki szemet huny. Pár éve még a kasszazárás után kikönyörgött párszáz forintos hasábburgonya is érdekelte.

2021. okt. 11. 07:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!