Rossz lesz a tészta, ha kihagyom belőle a kefírt? Miben lesz más? Mi a szerepe a kefírnek?
50 dkg liszt
2 dl víz
2 pohár kefír
1 tk só, 1 tk cukor, 1tk szódabikarbóna
200 fokon 30 percig sütni
Ebből a receptből baj, ha kimarad a kefír?
Marad a liszt meg a víz.
Gyakorlatilag egy tojás nélküli nokedlitésztát akarsz megsütni?
Mi lenne ebből?
Ha nincs valami savas anyag a tésztában, ami ebben az esetben a kefir, akkor nem fog rendesen működni a szódabikarbóna, nem termel CO2-t és nem lesz olyan laza a tészta, mint kellene.
Ezen felül nyilván 2 pohár kefir azért minimális zsiradékot is tartalmaz, az is hiányozhat.
Ez az eredeti recept, neten találtam, nem kell lecseszni, nem értek hozzá. Csak most akarok elkezdeni kísérletezgetni és megtanulni.
Utolsó válaszoló: savasnak jó bele az ecet is kefír helyett? (Bocs, ha hülyeséget kérdezek.) És zsiradéknak meg raknék olajat?
#5
"Ez az eredeti recept, neten találtam,..."
De mi a neve annak, ami ebből készülne?
Én ezt a zsemlét szoktam sütni, ha nem élesztőset akarok:
Sajátos íze van, de szerintem nem rossz.
Azt a kefires kenyeret is sütöttem már, bár lehet, hogy nem pont ezt a receptet, az alapötlet ugyanaz volt. Kefir/joghurt nélkül nem próbáltam, úgyhogy nem tudom, úgy milyen lenne, azon kívül, hogy más.
Ha sürgősen kell valami kenyérféleség, amit nem kell keleszteni és egyszerű, akkor csinálj cigánykenyeret(bodagot)!
Bár ez inkább lapos lesz, mint a kenyérlángos, de tökéletesen megteszi kenyér helyett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!