Valami normalis palacsinta teszta ami nem ragad le?
30 dkg liszt, 1 tojás, 6 dl tej, 2 dl szóda, csipi só, csipi cukor, olajka bele, nem ragad le.
Sütés előtt kiolajozod a serpenyőt, jól szétfolyatod rajta, hagyod a tésztát kicsit állni hogy a liszt megszívja magát, serpenyő forró legyen, kislángon odaragad a tészta. Esetleg még egy tojás bele.
Teflonedény csodás.
(1) Ne tegyél bele cukrot.
(2) Kevesebb tejet tegyél bele, helyettesítsd vízzel vagy szódával egy részét.
(3) Használj teflon vagy más tapadásmentes serpenyőt. Ha régi a teflon, elmúlik a tapadásmentessége, időnként újat kell venni.
(4) Olajozd ki a serpenyőt, ha teflon, akkor is egy kicsit, egyébként meg alaposan.
(5) Hagyd állni a tésztát legalább fél órát, de jobb egy egész éjszaka.
Ha így már megy, akkor fokozatosan elhagyhatsz az 1-5 pontok közül valamit, és meglátod, hogy még úgyis megy-e a sütés. Lépésenként tapasztald ki, hogy mihez kell ragaszkodnod. Pl. egy szuper teflon serpenyőben olajozással valószínűleg a kissé cukros tésztát is ki fogod tudni sütni.
Nekem ez a recept vállt be:
3db tojás, 1ek cukor, csipet só, 1/2L tej, 1/2L ásványvíz, 40-45dkg liszt, 1dl étolaj.
Nekem csak az 1. szokott letapadni.
Koszonom szepen mindenkinek ki fogom probalni amiket irtatok.
Zsiradekot szoktam a tesztaba tenni es a serpenyobe is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!